FARSØ: Sidste efterår gik et større projekt i gang på et 66.000 m2 stort område ved Farsø Varmeværks Satelitcentral på Fredbjergvej. Her blev de første forberedelser taget til opsætning af 15.200 m2 solfangerpaneler samt to 1.550m2 varmeakkumuleringstanke. 

Med lidt forsinkelse kom solfangeranlægget i drift inden årsskiftet, og derfor udgør solenergien allerede en del af varmeforsyningen i Farsø i dag.

Bidrager med 17,7% varme
Solgangeranlægget er et grønt tiltag, der skal supplere varmeværkets primære brændselskilde, nemlig flis. For det første skal solfangerne levere 17,7% af værkets samlede varmeproduktionen, men solfangerne kommer også til at sikre en mere overordnet kontinuerlig værkdrift via de to solfanger akkumuleringstanke, der kan udligne døgnvariationerne, da solfangernes produktion vil kunne gemmes, og udnyttes over en længere periode.       

Som bekendt forsyner Farsø Varmeværk størstedelen af husstande og virksomheder i Farsø by med fjernvarme. Det høje antal af forbrugere er i sig selv rationelt, men for at holde varmeprisen i ro så har varmeværket siden 2013 i større grad benyttet sig af biobrændsel til reducering af Co2 og dermed lavere afgifter, og nu skal solfangerne altså bidrage til det sidste.

Lever op til energiaftalen
Det er nemlig sådan at energiaftalen 2012-2020 foreskriver at 35% af energiforbruget i 2020 skal bestå af vedvarende energi, og det lever Farsø Varmeværk allerede op til nu.

Mulighed for udvidelse
Lokalplanen giver i øvrigt Farsø Varmeværk mulighed for, at udvide anlægget med yderligere 2.800 m2 solfangerpaneler. Desuden gives der også mulighed for, at der kan opstilles op til 200m2 solcellepaneler, der kan levere strøm til anlæggets varmepumper m.m.      

Formand for Farsø Varmeværk Søren Kjær siger: - Ud over at udbygge vores grønne profil, så har vi ikke mindst fortaget denne investering for at sikre at varmeprisen for vore forbrugere fortsat er lav i de kommende mange år.

På onsdag vises det kæmpe store Solfangeranlæg frem for forbrugerne ved en officiel indvielse. Herefter vil der være mulighed for en rundvisning.

e-max.it: your social media marketing partner