ULLITS: I aften går starten til dette års byfest i Ullits. Også denne gang er man klar med et fire dages program, som man håber Ullits og Omegn vil samle sig om og hygge sig med. 

Historisk byvandring
Byfesten i Ullits, starter i år - så at sige med kig tilbage i tiden. Det sker med en historisk byvandring i aften tirsdag arrangeret af Lokalhistorisk Forening for Ullits og Foulum. 

Sidste års historiske byvandring var en ubetinget succes med over 70 deltagere. I år gentages aftenvandringen med en ny tur. Der vil være start ved Sognegården og videre mod Markvænget, Blindgyden, Ullits Skole og område heromkring og Nymarken. Byvandringen slutter af med fælles kaffebord i teltet opstillet i lystanlægger ”Egelund”

Open Air gudstjeneste med kagekonkurrence
I morgen aften samles man igen i lystanlægget ”Egelund”. Her har man de foregående år afholdt en Open Air gudstjeneste – altså en sommer- og byfestgudstjeneste med stor succes.

Efter den korte sommergudstjeneste, som sognepræst Troels Laursen naturligvis vil stå for sammen med Ullits nye ”Børnekoret”, vil der være kaffe og spisning af kagerne fra kagebage-konkurrencen, som også er blevet et populært indslag denne aften.        

Her lyder opfordringen til borgerne, at man bager en kage og tager den med. Her kan man vælge at lade sin kage indgå i kagekonkurrencen, som vil blive bedømt efter bedste smag og flotteste udseende.

Ellers kan man også bare lade sin kage servere sammen med kaffen fra menighedsrådene og lade det blive en hyggelig aften under trækronerne i anlægget.

Til kaffen har man også mulighed for at være blandt de første til at købe lodder i tombolaen. 

By-Night hos Købmanden
Efter en dags pause – torsdag, fortsætter Ullits Byfest fredag aften. Det bliver med By Night hos Min Købmand.

For de yngste vil der være et alkoholfrit diskotek i minihallen med Christian Madsen fra Madsen Pro som DJ.

Man kan således parkere de voksne til aftenhandel, grillmad og hygge hos Købmanden, mens børnene danser rundt og hygger sig i minihallen.

Alkoholfrit disko i minihallen
Det er lokale Christian Madsen som sidste år tog initiativ til det Alkoholfrie Diskotek med stor succes, fordi det er en god måde for børn at mødes med deres kammerater på. Diskoteket er derfor på programmet igen i år, dog med det ønske fra deltagerne selv, at det deles op i to aldersgrupper. Det bliver derfor sådan, at diskoteket slutter for de yngste børn fra 0-3. klasse kl. 21.00, mens de ældre børn op til 7. klasse kan danse og feste videre frem til kl. 01.00.

Ud over dans er hallen også indrettet med en hoppeborg. Og der kan naturligvis kun købes sodavand, slush ice, is, popcorn og chips på aftenen. Der er naturligvis også sørget for at der er opsyn fra voksne i hallen, ligesom alle børn bliver forsynet med et armbånd som dels angiver deres alder, men også forsynes med et telefonnummer til deres forældre.  

Masser af sjove aktiviteter på festpladsen
Lørdag eftermiddag finder festen traditionen tro sted på pladsen ved Ullits Minihal. Festpladsen vil bugne med forskellige aktiviteter som børn og voksne kan prøve. Ud over lykkehjulet, fiskedammen, dart og tombolaen vil Ullits populære vandgynge og hoppeborg naturligvis også være på plads. Som en nyhed vil der i år være en såkaldt NERF konkurrence i ”det muntre køkken”. Her vil man blive udfordret til med de små legetøjsgeværer med skumgummipatroner at skyde dåser, krus og andet ned for at score point.         

For de sultne er der grillmad og drikkevarer.  

Dyst: ”Helt ude i Ullits”
Eftermiddagens eneste programsatte punkt, imellem al hyggen på festpladsen er en dyst med lokale folk. ”Helt ude i Ullits” blev lanceret sidste år til stor morskab for både deltagere og tilskuere. Dysten er inspireret af tv-programmet ”Helt ude i skoven” og drejer sig om god kommunikation og samarbejde. Et hold består af to personer, hvor den ene har bind for øjnene og ”i blinde” skal guides igennem en række opgaver af den anden person. Sidste år bød dysten på så opfindsomme indslag som kørsel på mooncars, at skyde vand i spande med vandpistoler og at banke vandballoner ned. Det bliver spændende hvilke dyster arrangørerne har fundet på i år. Foreløbigt har fire hold bestående af lokale folk tilmeldt sig dysten. 

Fællesspisning og dans
Lørdag aften rykker festen indendøre i Ullits Minihal. Her vil der være fællesspisning med helstegt pattegris og en dessert på menuen.

Fællesspisningen har stor opbakning fra borgerne, og samler hvert år godt 100 voksne til en hyggelig aften. Madsen Pro og DJ Christian Madsen vil også denne aften stå for musikken, men denne gang til det voksne og danseglade publikum.

De lokale foreninger står bag
Hovedarrangørerne af Ullits Byfest er i år Ullits Gymnastikforening og Ullits Badmintonklub, dog stadig med stor opbakning fra de samvirkende foreninger.

Byfestudvalget består af Conni Bengtson, Anton Langbak, Christian Madsen, Jens Lund, Birgitte Langbak, Hanne Langbak og Conni Poulsen.       

Husk at flage og bakke op om den lokale fest
Byfestudvalget opfordrer alle i byen til at flage i forbindelse med byfesten, særligt lørdag. Og især håber byfestudvalget at rigtig mange vil støtte op om årets fest.   

Se byfestprogrammet her

I aften starter byfesten i Ullits med en lokalhistorisk byvandring

e-max.it: your social media marketing partner