HVALPSUND: Traditionen tro startede sæsonåbningen for Infohytten på Havnepladsen i Hvalpsund i dag med fanfare, hejsning af Dannebrog og det grønne turistinfoflag samt en sæsonåbningstale af formanden for den frivillige turistgruppe i Hvalpsund, Torben Leth Nissen.

Selvom sæsonåbningen, som altid var festlig med masser af aktiviteter for at vise Hvalpsund frem, så var der også lidt malurt i bægeret at høre fra turistgruppeformanden.

Det er tredje gang at vi har valgt at fejre ”Sommeren kommer til Hvalpsund” med dette festlige arrangement som sæsonstart for Hvalpsund og infohytten, lød det fra Torben Leth Nissen.

Det gør vi ved at invitere lokale ildsjæle til at komme og vise, at Hvalpsund er stedet, hvor man byder alle velkomne, om det er lokale borgere eller turister.

Det er de lokale ildsjæle der er med til at gøre det en festdag og det har vi gjort til trods for – eller i særlig grad, fordi infohytten er ramt af besparelser. Vi har således fra i år ikke mere en fast turistmedarbejder i hytten på hverdage.

Vesthimmerlands Kommune overlod for nogle år siden aflønning af en fast turistmedarbejder til VisitVesthimmerland. Men det ligger ikke i konceptet for turistorganisationen at bemande turistinformationer med personer, man ønsker digitale infoterminaler til selvbetjening. Visit Vesthimmerland mener at turistinformationer i gængs forstand er fortid. Vi kan konstatere, at der endnu ikke endnu ikke er installeret en infoterminal, men til gengæld står vi med en masse levende mennesker.

Vi mener ikke helt det sammen som VisitVesthimmerland forstås. Den frivillige Turistgruppe i Hvalpsund mener, at den menneskelige kontakt, som vi hidtil har givet vore mange turister, er af afgørende betydning for turismen her i området.  Som I alle kan forstå, så er Info-hytten i år kun bemandet af frivillige personer, som har erklæret sig villige til også at holde åbent en hverdag, nemlig om fredagen.

 

Infohytten vil derfor i sommermånederne juni, juli og august være åben som hidtil fra kl. 10-16, men desværre kun fredag, lørdag og søndag. 

e-max.it: your social media marketing partner