VESTER HORNUM: Fra på torsdag er der byfest i Vester Hornum, og der bydes på et indholdsrigt og spændende program, som inviterer såvel stor som lille til fest.

Som en fast tradition, er der byfest i Vester Hornum i forbindelse med kr. Himmelfartsferien. Som sædvanlig er det et flot og spændende program som byfesten i Vester Hornum kan præsentere, hvor der er noget for alle aldersgrupper – og hvor hele byen og omegnen mødes til fest.

Programmet byder på rigtig mange gode og underholdende indslag, men de mest populære enkeltstående indslag er nok byfestoptoget, bilboksningen, Vester Hornum Løbet, havetraktortrækket, revyen og byfestballet som rigtig mange ser frem til. Men tag også godt imod konkurrencerne ”Land og By” og nyheden ”Foreningsturneringen” 

Også festpladsen byder på nye aktiviteter i forhold til de forrige år. For børn er der som noget nyt fiskedam og guldgravning, mens ”Beer Pong” er en nyhed for de voksne.   

Festen starter med byfestoptoget
Sidste år vendte Byfestoptoget tilbage på byfestprogrammet efter to års pause. Det betød 7 indslag, som er et rigtig flot antal i forhold til byens størrelse. Men ikke mindst bød indslagene på stor kreativitet fra såvel børn som voksne, som går meget op i at finde sjove emner at bygge deres vogn op over. Derfor er optoget på programmet igen i år - dog ikke som afslutning på byfesten, men derimod som en festlig start på de tre byfestdage. Til at gå foran indslagene og spille optoget op, går Vesthimmerland Kulturskoles sammenspilshold.

Vesthimmerlands bedste kagebord
Vester Hornums populære kagebord holder - ligesom optoget, flyttedag fra festslut til feststart.

Igen opfordres byens bedste kagebagere M/K til at komme med deres favoritkage, hvad enten det drejer sig om en bradepandekage, lagkage, sandkage, småkage o.lign.

For en symbolsk pris, kan Vester Hornum borgerne således sætte sig til det gigantiske kagebord og bare spise løs indtil maven siger stop – og her plejer man ikke at holde sig tilbage.

Bilboksning
Når kaffe og kage er indtaget, står et andet populært programpunkt på plakaten, nemlig bilboksningen på Vester Hornum Hallens parkeringsplads, som samler et stort publikum fra by og land. Spændende bliver det, hvilken bil der holder sig kørende i ringen som vinder.   

Revy med humor og et ekstra twist
Torsdag aften, vil der for dem der ikke har mulighed for at være med på den store revy aften, lørdag aften i forbindelse med byfestballet, være mulighed for at overvære generalprøven på dette års udgave af Vester Hornum revy’en. Revyen har fået titlen ”Må herren være med dig”, og den tager som altid udgangspunkt i lokale begivenheder og personligheder, som med humor og et ekstra twist, kan få smilet og latteren frem hos de fleste.     
 

Havetraktortræk et stort trækplaster
Ligesom bilboksningen er havetraktortrækket blevet et af byfestens store programpunkter - som bogstavligt talt, både trækker mange deltagere til med deres havetraktorer, og samtidig et veloplagt publikum på sidelinjen. Hele 67 traktorer var klar til start sidste år, hvor trækket var blevet en del af Det Jyske Mesterskab. I år må man dog tage til takke med at Vester Hornum bliver træningsplads for havetraktorerne, men derfor giver de den ikke mindre gas af den grund. Havetraktortrækket finder sted fredag eftermiddag og henvender sig til de mange som har fri fra skole og har taget sig en fridag efter Kr. Himmelfartsdag.     

Senere fredag eftermiddag vil sognets nye præst Rasmus Hauge stå for Byfestgudstjenesten i teltet på festpladsen, mens der lades op til 1. udgaven af foreningsturneringen på festpladsen udenfor.

Foreningsturneringen er en nyhed
”Foreningernes Byfest-turnering 2017” står mellem foreningerne i Vester Hornum. Her kan man uanset alder deltage i et pointløb med spændende poster udtænkt af byens foreninger. Posterne relaterer til det foreningerne hver især står for. Der er startpræmie til alle deltagende børn op til 8 år. Herudover vil der være præmier til vinderne – såvel børn som voksne, som kan bruges under byfesten. 

Hyggeaften med grill og musik
Fredag aften byder traditionen tro på hygge, grill og musik - og sådan bliver det også i år.  Mens den helstegte svinekam steges færdig på grillen vil revyens musikant Jørn Nørgaard stå for god musik.

På byfestens sidste dag lørdag, starter aktiviteterne op allerede om formiddagen. Først lægges bunden med morgenkaffe og rundstykker, mens der er ansigtsmaling for børn. Og en god handel er der også plads til med et bagagerumssalg på p-pladsen ved skolen.

Vester Hornum Løbet 
Kl. 11.00 spændes løbeskoene på til dette års udgave af Vester Hornum Løbet og den 4,8 km lange rute omkring Vester Hornum. I år håber man på godt vejr, så løbet igen kan komme over de 100 deltagere. Det er Vester Hornums egen løbeklub, som har overtaget afviklingen af løbet. Tilmeldingerne er allerede i fuld gang på Vester Hornums hjemmeside, og man kan således følge med i hvem man er oppe imod i løbet, som har start og mål på skolens p-plads.       

Land og By konkurrence
Over middag finder dette års udgave af Land og By konkurrencen sted. Sidste år vandt ”Byholdet”, så ”Landholdet” er klar til en revanche. Begge hold besættes med fem deltagere og det er kort og kort en konkurrence som bringer lokale borgere ud i uvante situationer på den sjove måde.  

Byfestballet slutter festen af
Lørdag aften finder Byfestballet sted i Vester Hornum hallen. Traditionen tro samler byfestballet et par hundrede borgere til fællesspisning med buffet fra Flejsborghus, revy og herefter vil Aucostik Heaven spille op til dans. Desuden vil kåringen af årets Vester Hornum borger finde sted.  

Se programmet og byfestsiderne her: http://e-pages.dk/farsoavis/492/9

 

e-max.it: your social media marketing partner