GATTEN: Når 4. udgaven af Made In Denmark finder sted på golfbanen ved Himmerland Golf & Spa Resort i Gatten den 24. – 27. august, så bliver det foreløbigt sidste gang den finder sted her.

I dag afholdt Made In Denmark et pressemøde. Efter at det glædesstrålende var blevet afsløret at Made In Denmark har forlænget aftalen med The European Tour i yderligere to år – nemlig i 2018 og 2019, så var det med blandede følelser at næste meddelelse blev givet, nemlig at Made In Denmark flytter fra Gatten til Silkeborg.

De blandede følelser skyldes især Made In Denmark’s idemand og indehaver af Himmerland Golf & Spa Resort, Lars Larsen.

Eventen giver ikke overskud og er derfor dybt afhængig af kapital fra de områder der har gavn af den.  

Op til 1. udgaven af Made In Denmark i 2014 investerede dynekongen selv 250 mio. kr. i opgradering af banen i Gatten til European Tour standard. Ligeledes gav Vækstforum i Region Nordjylland en kapital til at få eventen godt fra start. Ligeledes var Aalborg Kommune og Vesthimmerlands Kommune bidragydere til eventen.

Da sidste golfbold var slået i hul ved Made In Denmark sidste år, kunne Lars Larsen fortælle at Danmark var sikret The European Tour også i 2017.

På det tidspunkt var det allerede meldt ud, at det var slut med kapital fra Region Nordjylland og Vækstforum, som de første tre år havde bidraget med samlet 19 mio. kr.  Det skete efter store politiske diskussioner i Regionsrådet, hvor partierne måtte gennem, langstrakte forhandlinger for at finde frem til hvor mange støttekroner Region Nordjylland skulle give til golfeventen. I 2016 gik den fra 7,5 mio kr. til 4 mio kr. I 2017 bidrager Region Nordjylland ikke til golfeventen.

-Der har været en gevinst for Nordjylland, men det er ikke en offentlig opgave at understøtte en professionel sport gennem flere år, har regionsrådsformand Ulla Astman meldt ud.

Fra Lars Larsen lød det på det tidspunkt: - Selv om jeg er skuffet over den manglende opbakning fra Region Nordjylland, så har vi oplevet en meget stor interesse fra vores sponsorer i forhold til at fortsætte Made in Denmark. Både fra nuværende og nye sponsorer, og det har vejet tungt i beslutningen om at fortsætte. Jeg er købmand, og guld kan købes for dyrt, så økonomien skal naturligvis hænge sammen, hvis vi skal fortsætte turneringen efter 2017.

 

Som bekendt holdt Region Nordjylland fast i sin beslutning og Lars Larsen indskyder derfor i år selv kapital i eventen. På den måde har muligheden stået åben for diverse bidragydere at vende tilbage for at sikre eventen i Gatten. Det var lige indtil Lars Larsens hjemkommune Silkeborg henvendte sig sidste år sammen med nabokommunerne Aarhus og Skanderborg samt et erhvervssponsorat. Med penge og banerne i Silkeborg Ry Golfklub på hånden har Lars Larsen og Made In Denmark derfor besluttet at afholde Made In Denmark her i 2018. Men som Lars Larsen også sagde ved pressemødet så er Nordjylland velkommen til at byde ind på turneringen i 2019, men lod forstå, at der skal følge penge med. 

e-max.it: your social media marketing partner