VESTHIMMERLAND: I dag summede det af liv på Erhvervsskolerne, da Folkemødet for Unge i Vesthimmerlands kommune rullede over stepperne. 

Mere end 800 elever fra Vesthimmerlands kommune besøgte klassevis Erhvervsskolerne, hvor de deltog i workshops på alle skolens uddannelser.

Det var i alt 200 af skolens egne elever på erhvervsuddannelserne og de gymnasiale uddannelser, der tog imod folkeskoleeleverne og som stod for afviklingen af de i alt 15 workshops.

- Jeg var forbeholden i starten, fordi vi står med ansvaret over for eleverne, men det har været en rigtig hyggelig dag, udtalte Siff Pindbo, der går på uddannelsen til ernæringsassistent. Hun drømmer om at arbejde på en efterskole eller have med ældre at gøre.

Ernæringsassistenteleverne guidede folkeskoleeleverne igennem madpyramiden, budget og geometri i form af puslespil og legoklodser.

-Det har været rigtig sjovt, spændende og svært. Vi har lært om at samarbejde, fortalte en elev fra Farsø skole.

Er det nogens skyld, når man samarbejder?
”Samarbejde” var et gennemgribende tema i skolens workshops.

På Handelsgymnasiet (hhx) skulle eleverne sammen løfte en lang, tynd stang fra stående til siddende højde kun ved hjælp at to fingre pr. mand. Der blev udpeget en teamleder, der skulle guide sit hold igennem øvelsen, der i den grad krævede en fornemmelse for hinanden. Det fik lektor Poul Kjær Torbensen til at spørge, da en øvelse gik mindre godt:

Er det nogens skyld, når man samarbejder?

Eleverne kunne da konkludere, at da styringen efterfølgende blev overdraget til teamlederen, gik samarbejdet og dermed øvelsen meget bedre.

-Jeg har i dag lært, at det kan betale sig at lytte mere til hinanden i stedet for bare at køre af sted selv. Og så har jeg lært noget om, hvordan de andre tænker, udtalte en af eleverne efter opgaven.

Pulsen op!
Udover egne workshops, lagde Erhvervsskolerne også lokale til Fysio Danmark Løgstør, der havde fokus på energi i form af kost og motion. Der blev danset, hoppet og strukket ud, da fysioterapeut Steven Franch Hald og kost- og ernæringsvejleder Mette Franch Hald skruede op for musikken – og pulsen.

Et spørgsmål om at fastholde de unge
Folkemødet for Unge i Veshimmerland var arrangeret af Vesthimmerlands Kommune og ungdomsuddannelserne i kommunen, her i blandt Erhvervsskolerne. Formålet med dagen var at vise de unge, at Vesthimmerland har masser af tilbud og muligheder inden for uddannelse, job, kultur og foreningsliv. Over 80 workshops rundt omkring i Aars stod klar til at udfordre de 1.700 deltagende elever fra alle kommunens folkeskoler og 1. årgang på ungdomsuddannelserne.

 

Flere af de mange elever, der besøgte Erhvervsskolerne kunne bestemt forestille sig en fremtid i kommunen for den har meget at byde på i forhold til uddannelse. 

e-max.it: your social media marketing partner