VESTHIMMERLAND: Den 1. maj får Vesthimmerland en ekstra ambulance med base i Aalestrup.

Det sker på baggrund af at responstiden i den sydlige del af Vesthimmerlands Kommune længe har været yderst kritisabel og markant højre end i resten af regionen. 

Med udgangspunkt i den seneste responstidsrapport fra 4. kvartal 2016 har Region Nordjylland og Falck derfor nu i samarbejde aftalt at nedbringe responstiden med indsættelsen af den ekstra ambulance.

Ambulancen er bemandet kl. 10-20 på hverdage, og den skal i første række stå for kørsler med patienter med de mest akutte og/eller livstruende sygdomme.

Ofte sker det, at ambulancer, når de har kørt en patient til eksempelvis Aalborg, venter, så de kan tage en patient med den modsatte vej. Den nye ambulance i Aalestrup skal derimod straks returnere til udgangspunktet, så beredskabet i Aalestrup-området øges mest muligt.

Med andre ord er der nu udsigt til at få nedbragt den tidligere responstid i Aalestrup på 13 minutter og 47 sekunder og i Gedsted på 16 minutter og 6 sekunder ganske betragteligt.  

Region Nordjyllands kontrakt med Falck har som hovedmål, at ambulancen i gennemsnit for hele landsdelen skal være fremme senest efter ni minutter og 12 sekunder. Dette gennemsnitlige mål har Falck opfyldt, men altså med syd-vesthimmerland som absolut yderpunkt for gennemsnitsberegningen.  

Det er mellem Regions Nordjylland og Falck aftalt, at effekten af det ekstra beredskab skal evalueres efter 12 måneder.

e-max.it: your social media marketing partner