Borgere skal redde liv i Gedsted

GEDSTED: Hvert minut tæller, når en person falder om med hjertestop eller er involveret i en ulykke. Det kan rent faktisk betyde forskellen mellem liv og død, at der hurtigt bliver givet førstehjælp og evt. hjerte-lunge massage indtil paramedicinerbil eller ambulancen når frem.   

I Gedsted er der til tider en lang responstid, hvilket skyldes byens geografiske beliggenhed i udkanten af Region Nordjylland.

Men det er ikke ensbetydende med, at borgerne ikke vil føle sig trygge i deres egen by.

Gedsted har allerede installeret to hjertestartere, den ene hænger ved indgangen til Gedsted Hallen, mens den anden befinder sig ved Medborgerhuset på Torvet – men de skal også kunne bruges. 

Derfor er fire lokale firmaer gået sammen om at tilbyde endnu flere af byens borgere – et gratis førstehjælpskursus inkl. brug af hjertestarter. Kort og godt for at redde flere liv i Gedsted, hvis uheldet skulle være ude. 

Kurset henvender sig til de borgere, som har lyst og mulighed for at rykke ud i Gedsted og yde førstehjælp.

Førstehjælpsholdet er interesseret i borgere i alle aldre, og som kan træde til på forskellige tider af døgnet(mulighed for valg), men forudsætningen er naturligvis at man befinder sig i Gedsted i de perioder man er tilmeldt og kan rykke ud.   

Førstehjælpskurset finder sted her i slutningen af marts, og efter kurset bliver de nyuddannede førstehjælpere en del af SMS-kæden i Gedsted via Falck, der betyder, at man kan være med til at redde en medborger, indtil Falck når frem. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: