FARSØ: I morgen torsdag den 2. marts bliver det igen lettere at se klart i Farsø. Efter et halvt år uden brilleforretning slår Kent Sørensen og Eva Maibritt Rasmussen dørene op til Danmarks nyeste, mest moderne og avancerede optikerforretning på Søndergade 5 i Farsø - lige ved hovedgaden og indgangen til Farsø Rådhuscenter.

20 års erfaring
Kent Sørensen har drevet brilleforretninger i Støvring og senest i Aars gennem snart 20 år - senest med den nye Nyt Syn-butik han åbnede fra bunden for fire år siden.

- Efter at vi har fået Aars-butikken i god gænge, har jeg gået med drømmen om at åbne endnu en butik, men byen og muligheden skulle være den rigtige, siger Kent Sørensen. Og da kapitalkæden Profil Optik i september besluttede at vende Farsø ryggen, var jeg klar over, at det var nu.

Meget skulle på plads
Men vi skulle have styr på både lokaler, beliggenhed og det rigtige personale, og det er altså forklaringen på, at Farsø har været uden brilleforretning i et halvt år, fortælle Kent Sørensen.

Beliggenhedsvalget faldt på lokalerne på Søndergade 5, der tidligere har huset blomsterforretning og ejendomsmæglerforretning, men nu har stået tomme i et par år.

2 ejere
-Lokalerne passer perfekt i størrelse og indretning - og så får vi en kundestrøm fra både centret og det åbne forretningsstrøg, forklarer Kent Sørensen, der selv kommer til at eje 2/3 af butikken. Den sidste tredjedel af forretningen ejes af butikschef Eva Maibritt Rasmussen, der er uddannet optiker og kontaktlinsetilpasser. Hun er bosiddende i Aarhus, og har de seneste 5 år arbejdet ved Profil Optik i Silkeborg, og hun er - som Kent Sørensen udtrykker det, håndplukket til at få foden under egen disk.

-Hun står for høj faglighed og god kundeservice og det er den DNA, vi har fået opbygget i Aars, og som nu videreføres i Farsø, hvis lokalbefolkningen vil bakke os op, siger Kent Sørensen.

Tror på udvikling
Vi vil i den grad være en del af lokalsamfundet og tror på udvikling og ikke afvikling af et bysamfund af Farsøs størrelse - ellers havde vi aldrig startet dette her projekt op, siger Kent Sørensen.

Lokalt islæt
Optikerbutikken i Søndergade får også et lokalt islæt. Som stylist og optikassistent har de to ejere af Nyt Syn Farsø, nemlig ansat 26-årige Dorthe Eskildsen, der de seneste tre år har arbejdet i tøjbutikken She i Farsø Rådhuscenter. De seneste uger har Dorthe Eskildsen været under brancheoplæring i Aars, og hun har på sin korte tid i branchen afsløret sig som en stilsikker rådgiver, når det gælder om at finde det rigtige stel til et givent ansigt, og det er hende og Eva Maibritt Rasmussen kunderne vil komme til at møde i dagligdagen. Dorthe Eskildsen stammer oprindeligt fra Hvalpsund og er tidligere uddannet som frisør, så hun har i det hele taget god erfaring med mode og livsstil.

Men også Kent Sørensen vil være i butikken med mellemrum, og han vil sammen med personalet i Aars vikariere ved ferie og andet fravær.

-På den måde kan vi holde omkostningsniveauet nede fra starten, og det er jo vigtigt, når man er nystartet, siger chefoptiker Eva Maibritt Rasmussen, som dog håber på, at udviklingen kan være så positiv, at yderligere ansættelser kan komme på tale.

 

Starter med åbningssalg og attraktive tilbud
Butikken åbner som nævnt i morgen torsdag, hvor der er stort åbningssalg med attraktive tilbud, og fredag bydes der på reception for kunder, kolleger, forretningsforbindelser og andre gode venner af huset, som sammen med indehavere og personale vil fejre, at man nu igen kan købe briller og kontaktlinser i Farsø.

Det er optiker Kent Sørensen, der er initiativtager til den nye optikerbutik i Farsø. Han ejer butikken sammen med optiker Eva Maibritt Rasmussen (t.h.). t.v.ses stylist og optikassistent Dorthe Eskildsen. 

Håndværkere har siden midten af januar været behjælpelig med at omdanne lokalerne på Søndergade 5 fra kontorlokale til butikslokale.  

e-max.it: your social media marketing partner