VESTHIMMERLAND: Naturekspeditionens vinterferiearrangementer kom flyvende fra start.

90 børn, voksne og bedsteforældre er nu ægte NaturNørder. Det kan man blive, hvis man deltager i NaturNørd-arrangementerne og løser opgaver med dagens natur-tema.

 -Det lover rigtig godt for sæson 2017, at så mange prioriterer at tage på tur sammen, og det glæder mig endnu mere, at tre generationer har fundet en aktivitet, hvor alle kan være med uanset alder, fortæller naturvejleder Karin Winther fra Vesthimmerlands Kommune.

Rågestress kampagne
I vinterferien deltog 43 i rågestresskampagnen i Aalestrup, hvor falkoner Preben Schøpzinsky demonstrerede, hvordan hans høg ”Storm” forsøger at drille rågerne, så de vælger at yngle væk fra bynær bebyggelse.

Rågen tilhører kragefuglefamilien og er en fredet fugl, iht. EU-fuglebeskyttelsesdirektivet. Der er derfor en række restriktioner, der skal overholdes, i forhold til regulering af rågekolonier. Det er ikke en nem opgave og blandt nogle af de fremmødte naboer, var der også tvivl om effekten af Vesthimmerlands Kommunes nye tiltag.

- Råger er temmelig støjende fugle. At bo ved siden af en rågekoloni er derfor en blandet fornøjelse. Det kan være spændende at observere rågerne og deres adfærd i kolonien, men det kan også være meget frustrerende at høre på rågernes støj fra meget tidlig morgen til sen aften. Det har vi forståelse for, så i nærmeste fremtid rykker vi ud og går i dialog med naboerne, for at se om vi ved fælles hjælp kan afhjælpe lidt på generne, fortæller Karin Winther.

Nat-Naturnørder på jagt efter nataktive dyr 
Nat-NaturNørdarrangementet fredag aften, trak 47 deltagere ud i den mørke skov, hvor de under en funklende stjernehimmel, imens natuglen tudede, gennemførte Nat-NaturNørd ruten i Jenle Plantage. Her blev de sendt ud på jagt efter reflekspletter på træerne, der kun kan ses, hvis lommelygten lyser på prikkerne. På ruten skulle de finde svar på spørgsmål om nataktive dyr.

 - Det er en af de aftener, hvor vi som naturvejledere bekræftes i, at vi har det skønneste job. Deltagerne var i et fantastisk godt humør og ungerne ville ikke med hjem for, ”det er så hyggeligt mor” som en af pigerne sagde. Heldigvis kommer der flere arrangementer for hele familien, fortæller Karin Winther.

47 børn og voksne deltog i Nat-Naturarrangementet i Jenle Plantage, hvor der skule løses opgaver om nataktive dyr

Rågekolonier er et stigende problem i Vesthimmerlands, bl.a. i Aalestrup hvor Vesthimmerlands Kommune stresser, de ellers fredede fugle, med høge. I Vinterferien viste falkoner Preben Schøpinsky og hans høg ”Storm” hvordan man gør.  

e-max.it: your social media marketing partner