FARSØ: Fjernevarme ledningsnettet har brug for et tjek med mellemrum for at finde små utætheder og finde uisolerede rør.

 Dette tjek har Farsø Varmeværk hidtil udført med bil påmonteret et varmesøgende kamera. Men nu kan det gøres meget bedre og meget mere nøjagtigt end hidtil.

Indenfor kort tid – og når vejret tillader det, vil Farsø Varmeværk nemlig sende en drone i luften 70 meter over Farsø by for at afdække og kortlægge fjernvarmeledningsnettet ned i mindste detalje.  

- I første omgang bliver det over nordbyen, da vi på værket har målt et mindre varmetab her, fortæller Farsø Varmeværks driftsleder Bo Rasmussen og fortsætter: Det kan skyldes utætheder, tæring i gamle rør og dårlig isolering omkring rørene.

Dronen, som rent faktisk ligner en modelflyver, har påmonteret et termisk kamera og kan således gennemfotografere og kortlægge ledningsnettet. Selvom dronen rent faktisk flyver med 70 km/t. får den alt med inklusive stikledningerne ind til husene. Og netop ældre stikledningers forløb har til tider drillet på ledningskortene, når enten varmeværket eller forbrugere har skullet renovere fjernvarmerørene.

Så udover at finde utætheder, så vil den nye termiske fotografering også munde ud i et nyt og nøjagtigt kort over varmeværkets ledningsnet.

Driftsleder Bo Rasmussen, som har set dronen i aktion, siger at folk ikke skal blive forskrækkede over den hurtigt flyvende drone der cirkulerer hen over byen og også larmer lidt. Der står en professionel dronepilot bag og den sendes kun op når vejret tillader det og når flyvningen kan gøres hurtigt og optimalt.

Viser resultatet af dronens fotografering at være brugbart, vil også ledningsnettet i den sydlige del af Farsø by blive fotograferet på et senere tidspunkt.                   
        

e-max.it: your social media marketing partner