VESTHIMMERLAND: Produktionsskolen Kongshøjgaard har haft succes med sine EGU-forløb, det har Vesthimmerlands anden produktionsskole Næsbyhus Produktionsskole ikke.

 Det er den korte konklusion på en diskussion om oprettelsen af 20 ekstra EGU- forløb, der skal styrke unge bogligt svage vesthimmerlændige i bestræbelserne på at få en uddannelse.

Kommunens to produktionsskoler har ellers årligt kunnet uddanne op til 15 unge vesthimmerlændige på en erhvervsgrunduddannelse (EGU) med støtte fra Vesthimmerlands Kommune. Dette har Kongshøjgaard opfyldt mens Næsbyhus kun har uddannet en ung på denne måde i det forgangne år.

Ved seneste budgetforlig vedtog Byrådet, at investere yderligere 450.000 kroner årligt i tre år til yderligere 20 EGU-uddannelser for at nedbringe antallet af unge på offentlig forsørgelse.

I slutningen af november fik Kommunens Beskæftigelsesudvalg tre modeller fremlagt til hvem der skulle stå for opgaven. En model lød på at Jobcenter Vesthimmerland skulle varetage opgaven, mens de to andre gik på Produktionsskolerne. Det blev vedtaget, at Produktionsskolerne skulle stå for opgaven og helt konkret Produktionsskolen Kongshøjgaard, der vil få tilført pengene til ansættelse af en EGU-ansvarlig.

Denne beslutning fik Næsbyhus Produktionsskole til at reagere, hvilket betød at sagen endte på Byrådets møde i sidste uge.

Her kom den til afstemning efter en længere debat. Her valgte et flertal på 15 Byrådsmedlemmer mod 7 at stemme for, at fastholde beslutningen om at Produktionsskolen Kongshøjgaard alene tildeles de 450.000 kroner årligt de næste tre år. 

e-max.it: your social media marketing partner