Af: Theresa Berg Andersen, SF Vesthimmerland

I den seneste tid har skjulte videooptagelser på et plejecenter, vist hvordan Else (plejecenterbeboer) blev udsat for massiv svigt af ansatte på et plejecenter i Aarhus.

Vi skal være i stand til at tage os af de svageste ældre på en værdig måde.

Vi skal og vil Ikke se flere uacceptable eksempler på uværdig ældrepleje.

Jeg kender så mange dygtige medarbejdere i ældreplejen, som ofte har gået en ekstra mil for de beboere, som de har haft ansvaret og ydet pleje for.

Men det får de desværre ikke altid ros for. Nogle gange tvært imod.

Else sagen handler ikke om hvorvidt vi skal have private versus offentlige Plejecentre.

Jeg tror til gengæld at det er beviset på årelange nedskæringer, for få hænder, arbejdspres, afmagt, manglende fokus på det som det egentlig drejer sig om og manglende arbejdsfællesskab og ikke mindst et lokalt politisk svigt.

Vi skal sikre faste teams, så ældre og deres pårørende kan opbygge relationer til de medarbejdere, som de skal samarbejde med, og hvis kemien ikke fungerer, så skal det være muligt at få en anden fast plejer.

Og så skal vi sikre, at ansatte – både i den private og den offentlige ældrepleje ikke kun har ytringsfrihed – men også ytringspligt, når de er vidne til uværdige vilkår.

Flere konsulenter og mere kontrol resulterer bare i flere ord og mere papir.

Lad os få kanaliseret de vigtige ressourcer ud til de ældre, som har brug for tid til at leve godt i den sidste tid i livet.

Den sidste tid skal ikke bare overstås.

Den sidste tid skal leves på en god og værdig måde. 

Det gælder også i Vesthimmerland.

Det er ganske enkelt ikke for meget forlangt - vel?


e-max.it: your social media marketing partner