På vegne af den socialdemokratiske gruppe i Vesthimmerlands Byråd, Palle Jensen og Per Jensen

Henrik Dalgaard og Signe Nøhr har på vegne af den konservative gruppe i Vesthimmerlands byråd skrevet et debatindlæg om de meget omtalte 800.000 kommunale kroner til fremme af turistudviklingen i kommunens limfjordsområde.

Blandt andet skriver de: ”Aftalen er, at Destination Himmerland sammen med repræsentanter fra strækningen Hvalpsund til Løgstør skulle lave en fælles løsning, der får sat mere fokus på turismen ved vandet.”

Nej, det er ikke aftalen!.

Aftalen er – og det fremgår af både indstillingen til økonomiudvalget og byrådet og af de sonderinger, der foreløbig har været – at aktørerne langt kysten skal sætte sig sammen og forsøge at finde fælles fodslag. Destination Himmerland er ikke med i det arbejde. Det er bl.a. borgmester og kommunaldirektør, der har været med i arbejdet.

Det er kun lykkedes at holde to separate møder: et med aktører omkring Løgstør og et med aktører omkring Hvalpsund/Ertebølle. Disse møder har afsløret en ret forskellig holdning til hvordan kriterier og fordeling bør være.

Så må man enten politisk acceptere denne forskellighed og lave to forskellige modeller – og hvorfor skulle man ikke kunne det? – eller også lave et af de utallige kompromisser, som politik er fyldt med og som sjældent stiller nogle tilfredse.

Men ovenstående er fremtiden. Nutiden, altså i år, er anderledes af mange grunde. Derfor er det foreslået – og blev vedtaget på byrådsmødet forrige torsdag – at pengene i år fordeles af økonomiudvalget efter konkrete ansøgninger og midlertidige kriterier.

Dette er Dalgaard og Nøhr bekymrede over og skriver blandt andet: ”Hvis nogle får afslag frem for andre, kan det skabe udfordringer i det kommende fælles forum.”

Her hopper vores kæde så helt af. Der er 664.000 kr. til disposition i år. Hvis der kommer ansøgninger for 1,1 mio. kr., så må økonomiudvalget nødvendigvis sige nej til nogle ansøgere. Hvad ellers?

I lyset af ovenstående giver det derfor god mening at tale om ”vores” og ”deres” penge, selv om vi da også meget gerne ser fælles fodslag. Men ikke for enhver pris.
Når man ikke har forstået fortiden, er det svært at forholde sig til nutiden og endnu sværere at se ind i fremtiden.

e-max.it: your social media marketing partner