Valgkampdynamik

Af. Torben Thomsen, Gl. Blærevej 66, Aars

Valgkampdynamik ses nu i avisens spalter. Så meget som her og nu skal sættes i gang. Kan ikke vente, ikke mere snak. Sådan lyder det fra kommunalkandidaterne.

Fint at se fremad, men ser man tilbage, så kan det konstateres, at folk, der har prøvet at trække svar ud af de folkevalgte 27 medlemmer af Vesthimmerlands Byråd meget ofte ikke har fået noget svar på henvendelse. Når folk henvender sig, er det selvfølgelig med en del ubekvemme spørgsmål, som politikerne ikke føler sig forpligtede til at svare på – men her i valgkampfasen er der ingen ende på den velvillighed, der stråler ud af de opstillede.

Et karakteristisk træk for velvilligheden er den kendsgerning, at alle mener det samme om behovet for politisk indsats, skriver det samme med lidt andre ord. Hvem forholder sig til, at Vesthimmerlands Kommune er den næstdyreste skattemæssigt i landet? Sidste valgkamp fastslog, at ingen ønsker at lukke skoler, og det gjorde man så i enighed og stemte for budgetlægningen, der omfattede de såkaldte besparelser, så også partiet Venstre er ansvarlig for lukningen af tre skoler. Hvor vellykket en beslutning har det været rent økonomisk. Mener de ansvarlige noget om det?

Får vi noget meddelt om gældsætningen af kommunen, og hvordan bringes økonomien så meget på plads, at vi kan forlade den kedelige skattebetalingsrekord. Hvad gøres der for en usammenhængende kommune, der stadig ikke hænger sammen som en enhed, man bekæmper vist mere hinanden og føler sig som borger, der hvor man bor og ikke i Vesthimmerlands Kommune.

Hvem kan samle befolkningen om en overordnet troværdig plan for udvikling. Det nuværende borgmester-byråd har flere gange demonstreret usikkerhed i forhold til indblanding af kommercielle egeninteresse med grove beskyldninger mod hinanden. Ret sølle demonstration af et demokratisk liv. Kan vælgerne være bekendt at sammensætte noget lignende med den konsekvens, at efter valget eksisterer vælgeren igen ikke, eller kan der gives et valgløfte om at ville svare vælgerfolket

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: