136 børn deltog i fodboldskoler i Farsø – FOTOS

FARSØ: Traditionen tro blev banerne på Farsø Stadion i uge 26 fyldt ud med glade børn, der ønskede en uge med fodbold og leg. I alt 136 børn deltog i DBU og DGI-regi, hvilket er en ny rekord deltagermæssigt og som gav en fantastisk stemning på Farsø Stadion hele ugen.

 

Det blev fire dage med græs på knæene, masser af spil og tekniske øvelser.

-Intentionen med fodboldskolerne er have det sjovt og få mere føling med fodboldspillet, fortæller fodboldskoleleder Kathrine Krebs, der da Farsø Avis kom på besøg fredag middag, var i fuld gang med at skære æblestykker til fodboldskolens deltagere, så energien kunne holdes oppe den sidste time af fodboldskolen. 

Og der var også blevet fyret meget energi af.

EM 92 i skills
For de 94 unge fodspillere i alderen 9-15 år, som deltog i DBU fodboldskolen, stod den på ”EM 92 i skills”

Det betød træningsøvelser i de kendte detaljer fra den episke slutrunde fra 1992. Der blev således trænet alt lige fra driblinger og vendinger til finter og afslutninger, og ikke mindst evnen til at tage det perfekte straffespark og øve den ultimative jubelscene. 

Træn dig til dine drømme
For de 42 helt unge fodboldspillere i alderen 5-9 år, handlede de fire dages fodboldskole om ”Træn dig til dine drømme”. Det betød, at de unge spillere kom omkring mange grundlæggende elementer såsom dribling-vendinger, finter, første berøringer, afleveringer, headninger, 1v1, small-sided games, spiltræning, positionstræning og motorisk arbejde. Alle sammen teknikker, som gør at man kan komme langt med sin fodbold.

Lokale børn trænet af lokale spillere og trænere
De 136 børn på fodboldskolerne, som hovedsagelig kom fra Farsø, Løgstør og Gedsted, blev trænet af lokale FUIK-spillere og trænere, der med glæde ønskede at tilbringe en uge fyldt med fodboldaktiviteter for forventningsfulde fodboldspillere.

Sluttede af med vandkamp
Den vellykkede uge sluttede fredag eftermiddag traditionen af med en vandkamp på grønsværen. Især gik vandhilsenen til trænerne med fyldte vandbaljer og vandflasker, til stor sjov for alle.

 

Efter uddeling af diplomer og fodbolde til deltagerne kunne både spillere og trænere gå på sommerferie efter en oplevelsesrig uge fyldt med motion og nye kammeratskaber. 


Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: