Det blev et topbrag på hjemmebane

FUIK – Gundersted 4-2 (1-0)
Det andet lokale opgør i træk mod en modstander som de seneste år er sluttet højere en FUIK udspillede sig på Farsø Stadion i dag.

Træner Jens Bojer refererer således fra kampen: Det var med spænding at taktikken blev lagt, og om ændringerne jeg havde foretaget mig ville lykkedes. For helt bevidst havde jeg ændret på to pladser på den taktiske front og i anden række for at pleje mandskabet. Det viste sig at være den rigtige taktik og at soldaterne havde forstået budskabet og satte sig på begivenhederne fra start.

Efter blot 8 minutter afslutter Scott Jensen på stolpen efter at vi havde spillet os igennem. Minuttet efter afslutter Christian Kurinow snert forbi mål. Vi sidder på spillet de første 20 minutter som for os var så vigtige at komme igennem mod dagens modstander.

Gundersted kommer mere med end vi er glade for og får et par chancer som set udefra burde have afviklet bedre via organisation og kommunikation. I de par situationer viser unge Niclas Finderup at han er en god målmand og afværger tingene på holdets vegne.

Efter 38 minutter stjæler Christian Kurinow bolden og som aftalt spiller bolden fremad. Rene Hansen modtager den og efter han runder sin direkte modstander tager han et par træk og afslutter handlingen med at score. Yes 1-0 lækkert. 5 minutter senere kommer Kristoffer Vorre til en god afslutning dog går bolden snert forbi den ene opstander.

I pausen oplæser jeg vigtigheden i at hver enkelt spiller kender sin rolle i organisationen. Endvidere var temaet, at når vi havde bolden skulle der spilles kvikt og man tog løbene 100% enten bredt dybt eller de vanvittige løb igennem modstanders kæder som skaber så meget ravage.

Der bliver fløjtet op til sidste halvdel af kampen. Efter blot 2 minutter inde i anden halvleg erobrer vi bolden på egen banehalvdel og som der lige var blevet snakket om spille kvikt, dette blev der i den grad vist her hvor Scott Jensen bringer os foran 2-0 på en afslutning på kanten af feltet.

Så står man virkelig og slikker sig om munden som træner når spillerne evner at føre disse svære ting ud i spillet. Igen syntes jeg vi sidder på spillet og har kontrol. Alligevel inviterede vi Gundersted ind i kampen igen ved ikke at være klar og tydelig i kommunikationen. Pyha slap med skrækken da Niclas igen kommer godt ud og i den anden situation bliver der afsluttet over mål.

Efter en god times tid scorer vi til 3-0 på et for mig helt fantastisk mål. Der var så mange trænings elementer i dette mål at det er det vi skal bevidstgøre os selv om når vi løber rundt derinde. (Erobre bolden og spille fremad, spille i støtte, spille

bredt/dybt på 3. mand, løbet igennem kæderne, krydret med scoring).

Kristoffer Vorre er manden som kommer i perfekt timing ved bagerste stolpe i løbet og sidste touch på bolden. Derefter har vi muligheden ved en dobbelt afslutning som dog intet kaster af

sig. 75 minutter spillet i fuld kontrol så smider Gundersted en sikker bold op igennem vores bagkæde og den kommer de først på og reducerer til 3-1 ikke lige hvad jeg havde set komme. I disse situationer er det bare vigtigt at vi ikke spiller med risiko men enkelt og der bliver passet på bagdøren. Og det er ikke skrevet med den på at vi skal stå inde i målet allesammen, men finde sig selv, finde holdet, finde overskuddet er alle okay eller hvad.

Mathias Dall trækker et gult kort kort tid efter Gundersteds scoring. Det skaber et større pres mod vores mål, og kan desværre ikke forhindre dem i endnu en scoring, puha virkelig spænding og nervøsitet at spore på og uden for banen. Heldigvis er vi så heldige/dygtige at vi minuttet efter laver endnu et flot mål ved Sebastian Gerner. Så blev der ro på bagsmækken og resultatet blev kørt sikkert hjem.

Selvom, en kold vind føg hen over Farsø Stadion og kunstgræsbanen, hvor kampen mellem FUIK og Gundersted blev spillet, som fulgte godt 200 tilskuere med fra sidelinjen.

FUIK’S Venner stod klar med varm kaffe – og pølser fra grillen til tilskuerne. Og som det ses var det med at følge med efterspøgslen på ”stadionplatter”