Politirapporten                       
Fra mandag den 17. april til søndag den 23. april

MANDAG:
Pas på ransome mails
FARSØ:
Onsdag inden påske blev en Farsø-borger snøret af såkaldt ransome mail. En mail der så ud til at komme fra en dating-side blev åbnet og en fil, der lignede en faktura var vedhæftet. Men da den vedhæftede fil blev åbnet låste den straks computeren. Herefter kom en meddelelse op om, at computeren kun ville blive frigivet, hvis ejeren betalte løsepenge. Løsesummen svarende til kr. 7.000 kroner skulle betales i internet-valutaen bitcoins. Mailen kom fra netadressen svend.larsen bemydatejatek.com, og får man sådan en, skal man altså ikke åbne den vedhæftede fil, advarer Politiet. Politiet efterforsker sagen, men det danskklingende navn til trods, kan afpresseren meget vel operere fra udlandet, som gør han kan være svær at finde frem til.

Kamera fangede tyve af fiskeudstyr
GUNDERUP: Skærtorsdag blev der stjålet fiskeudstyr fra Gunderup Fiskesø. Et kamera har filmet to mænd, som stjal en fiskekniv, fem fiskehjul og andet udstyr. Overvågningsbillederne er videregivet til Politiet der kan konstatere, at de to tyve kørte fra stedet i en Citröen C4

TORSDAG:
Ræv skyld i færdselsuheld

FARSØ: Torsdag aften ved 21-tiden var en overløbende ræv skyld i et færdselsuheld på Hornumvej. Da den 21-årige fører af bilen forsøgte at undvige mistede han kontrollen over bilen kom ud i rabatten og rullede rundt ude på en mark. Mens bilen blev totalskadet, kunne den 21—årige fører fra Viborg og hans passager ved egen hjælp kravle ud af bilen. De blev dog alligevel kørt til kontrol på sygehuset.

En uforsigtig ræv på vejbanen førte torsdag aften til, at en bil kom til at køre i grøften på Hornumvej ved Farsø. Bilen rullede rundt og endte som totalskadet, men både den 21-årige mand fra Viborg og hans passager, kunne kravle ud og blev observeret på sygehuset.

FREDAG:
Affugtere stjålet
HVALPSUND: I tidsrummet mellem den 1. og 21. april har der været indbrud i en lejlighed på Illerisørevej.  Der er stjålet to blå affugtere til en samlet værdi af kr. 16.000.  

Alarm fik tyv på flugt
TREND: Kl. 03.16 blev et vindue brudt op til et sommerhus på Gl. Amtvej, hvilket aktiverede en alarm. Det fik tyven til at flygte fra stedet.

LØRDAG:
Tv og kombiovn stjålet
TREND: I tidsrummet mellem 16. og 22. april blev der begået indbrud i et sommerhus på Gl. Amtsvej. Herfra er der stjålet et 40’ fladskærmstv af mærket Samsung og en lille kombiovn.

Endnu et tv stjålet
TREND: Og et sommerhus på Elisesvej har været udsat for indbrud. Herfra er der stjålet en 42’ tv af mærket Sony.

Første salen udbrændte
HORNUM: Omkring kl. 17.00 blev brandvæsenet tilkaldt til en adresse på Bjørnstrupvej.  Den første melding lød på, at nogen kunne være inde i ejendommen.
Det viste sig heldigvis ikke at være tilfældet. Beboerne var kommet ud ved egen hjælp, og ingen var kommet til skade. Men 1 salen i huset stod desværre ikke til at redde, som næsten udbrændte. Brandårsagen skal undersøges nærmere

LØRDAG:
35-årig skabte ballade
FARSØ: Kl. 19.21 blev Politiet tilkaldt til Farsø, hvor 35-årig mand fra Thy skabte ballade på Søndergade ved Tordenkalven. Herefter fortsatte han gennem Farsø Rådhuscenter til Rema 1000 hvor to unge piger og kunder blev chikaneret i butikken. Manden blev anholdt og bragt med til detentionen.

 

Bemærk: Fra den 1. maj 2017 er nærpolitistationerne i Løgstør og Aars nedlagt. Der henvises fra denne dato til Lokalpolitiet Himmerland i Hobro.

Lokalpolitiet Himmerland i Hobro har følgende adresse, telefonnr. og åbningstider:

Digterparken 2, 9500 Hobro, tlf. 9630 1448 

Åbningstider for personlig borgerbetjening i Hobro er: Mandag, tirsdag og fredag kl. 10-18, torsdag kl. 10-18. Onsdag, lørdag og søndag og helligdage lukket.

Borgerne kan som hidtil ringe døgnet rundt på politiets service-telefon, 114, og få telefonisk betjening af Politiet.

 

Har man akut brug for politiets hjælp, så ring altid 112.