Farsø skoles elever skal cykle sikkert til og fra skole

FARSØ: Alle Børn Cykler er en landsdækkende børnemotionskampagne, der hvert år får ca. 140.000 skoleelever op på cyklerne.

 Alle Børn Cykler henvender sig til alle skoleelever i 0.-10. klasse og fandt sted i ugerne 35 og 36 i september. Kampagnen har til formål at få flere børn til at cykle til og fra skole og til at cykle mere i det hele taget. 

På tredje årgang på Farsø Skole gik man skridtet videre og satte fokus på cykelemnet i flere fag.

Eleverne blev undervist i trafiksikkerhed og lærte selv at indstille og spænde deres cykelhjelm. Eleverne lærte ligeledes at tjekke egen cykel for reflekser, bremser mm., der skal være, for at deres cykel er lovlig?

Der blev også arbejdet med statistikker og her fremgår det, at brugen af cykelhjelm er højest hos børn i indskolingen, herefter falder brugen i takt med at eleverne bliver ældre. Dette vil skolen gerne slå et slag for at ændre, derfor arbejdede eleverne med grafisk udtryk i form af plakater, der sætter fokus på brugen af cykelhjelm. Eleverne designede hver især deres egen plakat med cykelhjelm og et slogan. Plakaterne hænger nu rundt på skolen, som en venlig reminder til alle – børn som voksne. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: