Mar(r)y on the ferry – FOTOS & VIDEO

HVALPSUND: Det kan meget vel blive et nyt aktiv for Hvalpsund, Vesthimmerland og Sundsøre hvis færgebestyrelse og de to kommuner Vesthimmerland og Skive ønsker det.

I dag blev det første brudepar nemlig viet ombord på Færgen Mary, og ud over brudefølge, så vakte det også stor opsigt i Hvalpsund og i pressen, så markedsføringsværdi har ”Mar(r)y on the Ferry”allerede kastet af sig.

 

En drøm om vielse ude på vandet
Der var oprindeligt ikke færgen der var udset som afholdelsessted for vielsen, men derimod en 27 fods motorbåd. For brudeparret Sosina Tebeje og Mads Lund Mortensen fra Louns havde en drøm om at blive viet ude på vandet ved Hvalpsund.

Men det skulle hurtigt vise sig, at der slet ikke kunne være plads på motorbåden til alle de gæster som ønskede at være med. Men så kom en ven af parret, byrådsmedlem og tidligere medlem af færgebestyrelsen Annette Vahlgreen med den ide, at vielsen da kunne finde sted ombord på Færgen Mary, så alle gæster kunne overvære vielsen.       

Vielse ombord på Mary for første gang

Hun fik således aftalerne på plads med færgen, som var med på ideen, så længe begivenheden ikke forstyrrede den almindelige færgedrift.  Brudeparret og de ca. 50 gæster blev således gelejdet ind i færgens passagerrum, hvor vielsen fandt sted og hvor Annette Vahlgreen i øvrigt havde fået opgaven med at forestå den borgerlige vielse.  

 

Vielsen blev forrettet på dansk og engelsk på de 10 minutter, som det tager at sejle over sundet fra Hvalpsund til Sundsøre. På tilbagevejen blev der skålet i champagne og over højtaleren lød en lykønskning til brudeparret fra færgens styrmand, der kvitterede med en ”gratis omgang”, altså en snurretur ude på vandet. 

Mange til globryllup
Både inden og efter bryllupsseancen på Færgen Mary havde mange taget opstilling til globryllup. Og har var det ligeså meget brudgommen ankomst jakkesæt og butterfly på knallert, som brudens ankomst i en hvid Cadillac fra 1968 som vakte opsigt.

Efter en tur frem og tilbage over sundet, gik brudeparret og følget atter fra borde, og kørte til Louns, hvor festen blev holdt i private omgivelser.

Parret er enige om, at drømmen om at blive gift ude på vandet levede helt op til forventningerne.

– Det har været helt vildt jo. En fantastisk oplevelse, siger Mads Lund Mortensen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: