Hvalpsund klar til havnefest

HVALPSUND: Når Havnefesten i Hvalpsund løber af stablen fra på onsdag, bydes der velkommen til de mange besøgende med et stort program, hvor der er noget for alle aldre.

Havnefesten holder traditionen tro til på det grønne område på Havnepladsen mellem legepladsen, det nye madpakkehus og Hvalpsund Net, hvor også det store kræmmermarked vil være på plads fra fredag formiddag.

Havnebanko starter festen
Havnefesten starter dog allerede onsdag aften med det populære Havnebanko, arrangeret af Hvalpsund Fællesforening. Her vil nogle hundrede bankospillere fra nær og fjern være bænket i det store festtelt. Også i år vil der være en særdeles god gevinstpulje at spille om på rækken og pladen.

Hvalpsund Løbet
Hvalpsund Løbet er særdeles populært at deltage i. Løbet har start og mål på Havnepladsen med Limfjorden i baggrunden – så er det uden tvivl et af landets flotteste løb.        

Det 6,5 km lange Hvalpsund Løb, der har en smuk rute gennem Hvalpsund by og sommerhusområde, er igen i år et af de ni motionsløb i Vesthimmerlands Cup(V-Cuppen), hvor der kan løbes point ind. Hvalpsund Borgerforening som står bag løbet er derfor forberedt på at et par hundrede deltagere møder op til start. Med en digital registrering af løbsnumrene går det som en leg, at få de præcise løbstider.  

Borgerforeningen gør opmærksom på at alle er velkomne til at deltage i løbet, såvel børn som voksne, øvede som uøvede løbere, idet ruten naturligvis også kan foretages i rask gang.     

Kræmmermarked 
Det helt store fredag bliver når kræmmermarkedet åbner på det grønne område på Havnepladsen.  Markedet giver allerede fredag den helt store tilstrømning fra nær og fjern, idet der er rift om de gode varer.

Familiedyster
F
redag eftermiddag står der guldgravning på programmen for børn. Og for børn og familie vil der også være en familie/gadedyst.

Det vil naturligvis ikke blive afsløret her, hvis dyster holdene skal igennem, men de vil uden tvivl kræve samarbejde, fysik og kloge hoveder.

Lørdagens program lægger ud med gratis rundstykker og kaffe på havnen, så længe lager haves. Og ligesom dagen forinden vil der være kræmmermarked, øltelt og tombola.

Teltbal med Sussi & Leo og Fede Finn og Funny Boyz
Lørdag aften vil der være bud efter det voksne publikum. Sammen med en havnemiddag er der inviteret til teltbal med selveste Sussi& Leo og Fede Finn og Funny Boyz, som vil spille non-stop aftenen igennem og som nok skal sætte gang i festteltet.  

Festens populære indslag
Søndag formiddag, indledes Havnefestens sidste dag med det Gratis Sildebord i Ølteltet. Det er en tradition som især kræmmere og byens borgere forventer fast er på Havnefestens program.  

Søndag eftermiddag afvikles havnefestens nok mest populære indslag, nemlig plankeslagsmålet, hvor deltagerne kæmper på en planke udlagt mellem mole og en fiskekutter. Reglerne er simple. Den der bliver stående på planken har vundet og går videre til næste runde. Taberen må naturligvis tage sig en tur i havnens vand, hvilket altid er til stor morskab for publikum.  

Forinden er det store byfestoptog gået gennem byen, hvilket trækker mange tilskuere langs fortovene. Optoget har på en del af ruten den mest fantastiske kulisse i baggrunden, som den kun fås i Hvalpsund, nemlig Limfjorden. Havnefesten opfordrer desuden alle husstande langs ruten til at flage. Det gør det endnu mere festligt.  

Eftermiddagen byder også på endnu mere musikalsk underholdning nemlig med musikanten Per Andersen, som vil hygge om havnefestens gæster. Til musikken er der billige drikkevarer i flere varianter til blot kr. 25 og grillmad, således Havnefesten kan sluttes af med manér.    

Se programmet for Havnefesten her

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: