Forside Blog

Borgermøde om ”Kulturhus Ertebølle”

Stenaldercenter Ertebølles bygninger er anvendelige hele året, derfor er der nu ønske om etablering af Kulturhus Ertebølle til aktiviteter, kurser og møder i vinterhalvåret.

ERTEBØLLE: Stenaldercenter Ertebølle er – som bekendt, et velbesøgt oplevelses- og læringscenter med fokus på den historiske ertebøllekultur. Men nu skal Stenaldercenteret ikke længere kun være et sted for turister og historisk interesserede, men også for kommunens borgere som et kulturhus.  

Kulturhus for kommunens borgere
Centret, der ligger i hjertet af Vesthimmerlands Kommune, står derfor nu foran en spændende proces, der skal udvide centrets virke med en ny platform som kulturhus for kommunens borgere. Tanken er, at stenaldercentret også uden for turistsæsonen skal emme af liv og aktiviteter.

Torsdag afholdes der borgermøde, hvor alle interesserede er inviteret. Ud over at fortælle om ideerne bag, så er formålet med mødet også at tage imod ideer, så kulturhuset bliver et levende, pulserende sted, der afspejler fællesskabets behov og drømme.    

Husets rammer egner sig godt til kulturhus, som eksempelvis kan anvendes til fællesspisninger, møder og kreativ udfoldelse.  I fælleskøkkenet er der plads til madlavningskurser og fælles kokkerering.  Fællesværkstedet med værktøj kan anvendes til alt fra trædrejning til kursusaktiviteter.

/cf

Lasse tager afsked med Farsø Fysioterapi

Efter 17 år med Farsø Fysioterapi, vil fysioterapeut Lasse Kildevæld nu satse på sin egen klinik med speciale indenfor hovedpinesygdomme.

FARSØ: Fysioterapeut og tidligere medejer af Farsø Fysioterapi, Lasse Kildevæld, har de seneste år videreuddannet sig til hovedpineterapeut. Det vil han nu hellige sig fuldtids i egen klinik, og stopper derfor som fysioterapeut i Farsø.   

Startet egen klinik i Aarhus
For 1,5 år siden startede Lasse Kildevæld egen klinik op i Aarhus, hvor han også bor privat. Han fortsatte dog i Farsø på deltid, efter at han og kompagnon i Farsø Fysioterapi, Rene Arnholt Jørgensen, havde solgt klinikken til Løgstør Fysioterapi i slutningen af 2022.         

-Jeg stopper derfor nu endegyldigt i Farsø Fysioterapi som praktiserende fysioterapeut for at satse 100% på hovedpinepatienter, fortæller Lasse Kildevæld.

Slipper ikke Farsø helt   
Men han slipper ikke Farsø helt.  

-Jeg har lavet en aftale med Steven (ny ejer fra Løgstør Fysioterapi) om at lave en satellit klinik af Aarhus Hovedpineterapi i Farsø.

Det passer Lasse Kildevæld rigtig godt.

-I mine 17 år med Farsø Fysioterapi så jeg rigtig mange hovedpinepatienter, udløst af spændinger, migræne, piskesmæld og hovedrystelse.  

Det er årsagen til, at jeg besluttede mig for at specialisere og dygtigøre mig indenfor dette felt, og tog derfor en master i hovedpinesygdomme fra Dansk Hovedpine Center ved Københavns Universitet.  I 2023 tog jeg til Australien for at lære Watson metoden, som er en blid manuel behandlingsform, der er skræddersyet til personer med hovedpine eller migræne, fortæller Lasse Kildevæld videre.

– Så jeg vil være at finde i Farsø om onsdagen fra den 1. maj som hovedpineterapeut, hvor jeg vil arbejde uden for sygesikring med et specialiseret tilbud.

Lasse Kildevæld har gennem et stykke tid fortalt sine patienter i Farsø Fysioterapi om sin beslutning og sendt dem godt videre til andre fysioterapeuter i Farsø Fysioterapi.

-Det er selvfølgelig med vemod, men det glæder mig at jeg har hjulpet så mange. Så jeg håber, at dem jeg har haft mest med at gøre vil kigge forbi til min afskedsreception på næste onsdag, slutter Lasse Kildevæld.      

SE ANNONCEN FOR AFSKEDSRECEPTIONEN HER    

Færgen Mary har været ude af drift i over en uge

Siden uheldet i Sundsøre har Færgen Mary været ude af drift, og helt uvant, ligget i havn i Hvalpsund. Færgeoverfarten forventes genoptaget torsdag.

HVALPSUND: Sidste mandag aften måtte Færgen Mary over sin SMS-service meddele, at færgen havde haft havari, så sejladsen var indstillet hele tirsdag.

Havariet var dog værre end forventet. Ikke at det havde gjort skade på færgen, men derimod på færgelejet i Sundsøre.

Havariet var sket ved indsejlingen til Sundsøre, hvor færgens ene motor havde et kort udfald, således at færgen begyndte at dreje og bragede ind i kajanlægget og beskadigede det.

Tirsdag blev færgen undersøgt for skader, hvor dykkere også var i vandet. Det viste sig heldigvis at færgen ikke havde taget så meget skade af påsejlingen. Der blev også foretaget prøvesejladser for at finde ud af, hvorfor den ene af motorerne på færgen havde sat ud.

Sådan ser de blå fendere ud, som tager imod Færgen Mary når den lægger til i færgelejerne i Sundsøre og Hvalpsund. Dette billede er fra Hvalpsund siden hvor de er intakte. På Sundsøre siden blev tre fendere beskadiget, da Færgen Mary mistede kontrollen ved et udfald på en motor og bragede ind i kajkanten og beskadigede tre fendere.

Værre så det ud med de fendere som er stødpuder, når færgen lægger til i færgelejet. Her blev det i første omgang konstateret, at en fender var blevet revet løs, var faldet i vandet og skulle støbes fast igen. Derfor blev det i første omgang meldt ud, at færgen var klar til at sejle igen i mandags. Men i forbindelse med arbejdet viste det sig, at yderligere to fendere var blevet beskadiget og støbearbejdet derfor ville trække ud.

-Arbejdet med at reparere kajen er mere vanskeligt end først antaget. Vi beklager meget den gene, det giver vores kunder, som må køre en omvej. Vi forventer at sejle igen fra torsdag den 25. april, lød det i en ny SMS-besked for få dage siden.

/cf

Nu viser boligforening de nye rækkehuse frem på Idunsvej 

Selvom byggeriet ikke er helt færdigt endnu, er det dog så langt, at Aars Boligforening gerne vil vise boligerne frem.

FARSØ: Det er kun 7 måneder siden, at det første spadestik blev taget til syv et-plans lejeboliger, som rækkehusbyggeri, på Idunsvej.

Nu er byggeriet kommet så langt, at Aars Boligforening, som har opført boligerne, ønsker at vise dem frem, selvom de allerede er udlejet.      

Udlejet inden de er færdigbygget
Dermed holdt det stik, som Byrådsmedlem fra Farsø, Kirsten Moesgaard, sagde i forbindelse med spadestikket: Vi mangler denne form for lejeboliger som Aars Boligforening nu opfører her på Idunsvej. De er såmænd nok udlejet inden de er færdigopført. 

Det er kun syv måneder siden at borgmester Per Bach Laursen, Aars Boligforenings formand Jørn Jensen og byrådsmedlem Kirsten Moesgaard, Farsø tog de første spadestik til boligforeningens boliger på Idunsvej

Rækkehuse til unge familier og seniorer
Ved samme lejlighed lød det fra Aars Boligforenings direktør, Brian Larsen.   

-Med rækkehus udbyggelsen på Idunsvej er vi i Farsø med til at skabe et varieret boligudbud, som ovenikøbet har en rigtig god beliggenhed. Det giver god mening, at vi som boligforening også kan tilbyde mindre familier lejeboliger tæt på skole, pasningsordning, idrætsfaciliteter og indkøb.

Rækkehusene er bygget som små gennemlyste rækkehuse med eget skur og carport. Husene er opdelt i to rækker. En med tre huse og en med fire. Det er 3 vær. boliger på ca. 95 m2.

Boligerne henvender sig til en bred målgruppe fra unge familier til ældre ægtepar. De har en god beliggenhed i naturskønne omgivelser.  Der er terrasser på begge sider af bygningen. Bygningerne er udført i okkerfarvet teglsten og taget er sort tagpap. Carport og skur er udført i varmebehandlet træ som kommer til at stå ubehandlet. Boligerne er indrettet til nutidens krav i god arkitektur og funktionalitet.

Har lyttet til byudviklingsplanen
Med opførelsen af de nye boliger på Idunsvej og etape 2 i Mortensparken i Farsø centrum mener Aars Boligforening at man lytter til nogle af de vigtigste kriterier i Farsøs’ byudviklingsplan, nemlig at have ”mange varer på hylden” og tiltrække de to målgrupper som Farsø satser på, nemlig børnefamilier og seniorer.

Farsø er attraktiv for børnefamilier, men i høj grad også for seniorer med det rige foreningsliv, gode indkøbsmuligheder og kulturelle oplevelser som byen byder på.

-Men vigtigt er det også at huske på, at der tale om helt nye boliger opført efter nutidens boligindretning og med lave forbrugsomkostninger, siger Brian Larsen. 

/cf

SE ANNONCEN FOR ÅBENT HUS ARRANGEMENTET HER

Campinghytter med luksus

I løbet af 12 timer var 4 nye premium campinghytter på plads på Hvalpsund Familie Camping. De pre-fabrikerede hytter ankom på sættevogne til Hvalpsund. Foto: Hvalpsund Familie Camping

HVALPSUND: I torsdags ankom fire nye campinghytter, såkaldte premium hytter, til Hvalpsund Familie Camping.

Hver pre-fabrikerede hytte ankom på hver sin sættevogn, hvilket skabte en del trafikkaos på Overgaden i Hvalpsund torsdag morgen, da alle fire ankom på samme tidspunkt.

Forarbejdet med fundamentet var gjort, så hytterne var lige til at løfte på plads og tilslutte.
Inden lastbiler og byggesjak forsvandt igen blev der lagt terrasser og forberedt til grønt sedumtag.

Der gik 12 timer fra hytterne ankom til de stod klar.

Alle fire hytter har udsigt til Limfjorden, to af hytterne får egen udendørs spa, hvorfra Limfjorden også kan ses.

Alle fire hytter blev leveret med pre-installeret køkken og bad, så nu er det campingpladsens ejere, Sofie og Brian Midtgaard Skov, at få hytterne møbleret og udstyret så de første gæster kan rykke ind.

-Om 3 uger (9. maj – red.)står hytterne klar og så er rammerne skabt til en perfekt hytteferie med den smukkeste fjordudsigt, lyder det fra campingparret og fortsætter: Men indtil da skal der monteres og installeres både i og udenfor hytterne. Vi skal indrette hytterne, have sedumtag på, have opsat de to udendørs spa og der skal laves belægning. Det bliver så spændende!

Premiumhytterne er det seneste af mange tiltag fra campingparret, efter at de overtog campingpladsen for 3 år siden.   

Hytterne har sedumtag – som er et grønt tag bestående af stenurt planter 

Med luksushytterne griber Hvalpsund Familie Camping ind i en trend. De seneste 10 år er antallet af campingvogne i Danmark nemlig blevet færre, for danskerne vil campere på en nemmere og mere luksuriøs måde.

Med hytteferie er det en let måde at komme på camping, hvor man bare skal have sin taske og sin tandbørste, og så er man klar til ferie uden selv at stå for noget praktisk.

Selvom man bor i luksushytte eller en af campingpladsens øvrige hytter, følger campingpladsens øvrige faciliteter stadig med. I Hvalpsund er det fri adgang til svimmingpool, legeplads og de aktiviteter som campingpladsen står for såsom fællesspisning og musikaftener. Og så er der naturligvis det hyggelige ved at bo på en campingplads, hvor såvel børn som voksne kommer hinanden ved, hvad enten man bor i campingvogn eller i luksushytte.       

/cf

Politirapporten

Fra mandag 15. april til søndag 21. april 2024

.
MANDAG:
Bil tømt for benzin

RØNBJERG: I tidsrummet mellem fredag og søndag blev en bil på Livøvej tømt for benzin. Tyvene havde boret to huller i benzintanken og herefter tømt den for ca. 50 liter benzin.

TIRSDAG:
Politiet fandt frem til tyveknægte efter et tip
VESTHIMMERLAND: I tidsrummet lørdag mellem klokken 06.50 og 13.08 blev en landejendom i Suldrup udsat for indbrud. Tyvene stjal blandt andet et svejseapparat, to havetraktorer og en kompressor. Tirsdag fik Politiet et tip fra en borger, der havde set noget mistænkeligt. Det førte til to ransagninger i Farsø og Nørager, hvor Politiet fandt frem til de stjålne tyvekoster. Efter ransagningerne blev en 25-årig mand og to 29-årige mænd anholdt og sigtet for indbruddet.

FREDAG:
Amfetaminpåvirket bilist
MORUM: Kl. 01.00 natten til fredag standsede politiet en kvindelig bilist på Morumvej, der virkede påvirket. Hun fik taget en narkotest, som viste, at hun var påvirket af amfetamin. De fandt desuden 5,39 gram amfetamin på kvinden. Hun blev anholdt, taget med for at få udtaget en blodprøve og sigtet for narkokørsel.

Kokainpåvirket bilist
AARS: Fredag aften standsede Politiet en ung mandlig bilist i krydset mellem Vestre Boulevard og Nordre Boulevard.  Manden virkede påvirket, og derfor testede politiet, om han var påvirket af narkotika. Det var han; testen gav udslag for kokain. Han blev sigtet og anholdt for at køre narkokørsel.


Nærstation Vesthimmerland har følgende adresse, telefonnr. og åbningstider: 

Løgstørvej 14B, 9600 Aars, tlf. 9630 1448 

Åbningstider for personlig borgerbetjening er: Mandag og Tirsdag kl. 12.00-15.00, onsdag lukket, torsdag 11.00-17.00 og fredag kl. 09.00- 12.00. Lørdag, søndag og helligdage lukket. 

Nærstationen kan bl.a. hjælpe med: Anmelde en sag, Status på din sag, Indlevering af mindre hittegods, Vejledning og rådgivning om forebyggelse af bl.a. indbrud, Information om tilbud til ofre, pårørende, vidner o.a.

Teaterforening skifter navn

VESTHIMMERLAND: Efter 10 år har Vesthimmerlands Teaterforening skiftet navn til ”Teater Vesthimmerland”. Det blev besluttet på foreningens generalforsamling forleden.

Formand Karen Margrethe Eriksen fortæller om beslutningen

-Dels har vi ønsket at modernisere navnet, men også sikre synligheden af, at alle er professionelle forestillinger, som er godkendte og støttet af Kulturministeriets scenekunstpuljer.

Hun tilføjer, at flere har opfattet navnet teaterforening som en dilettantforening.

-Vi står altså ikke selv på scenen, men har booket seværdige forestillinger fremført af anerkendte teatertrupper.

Til efteråret vil 10 års jubilæet blive markeret, men det afsløres endnu ikke med hvad.

/cf

Lystbådene er på vej i vandet 

HVALPSUND: De seneste weekender har der været stor aktivitet på den nye vinteropbevaringsplads i Hvalpsund. Her lystbådene blevet rengjort og poleret, klar til at blive sat i vandet.

For størstedelen af bådene hjælpes de på vej i vandet ved hjælp af lastbil og kran.

Dermed er de nu klar til sejlersæsonen.

/cf

Ydernumre til praktiserende læger

Pia Buus Pinstrup,

Pia Buus Pinstrup (C), Formand for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Nordjylland

I Farsø Avis stiller Lars Rem den 17/4-24 spørgsmålstegn ved om Regionen er klar med ydernumre til praktiserende læger, når der fornyeligt er givet afslag til den lokale læge i Ranum.

Det er vi i udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen altid klar på. Det seneste eksempel er lægehuset i Nørager, der har fundet 2 unge og passionerede læger til at overtage den lokale lægepraksis den 1. april i år. Det er en god og rigtig løsning for lokalsamfundet.

Det er helt rigtigt, at Sundhedssamarbejdsudvalget, som jeg er en del af, på sidste møde, gav afslag til Peter Duedal i lægedækningsområde Løgstør, på ansøgning om en ekstra læge kapacitet til området (Ranum). Udvalget, hvor også PLO og kommunerne deltager, vurderede, at der fortsat ikke er noget som tilsiger udløsning af yderligere en læge i lægedækningsområde Løgstør. Den beslutning er jeg fortsat enig i.

I området er der for nuværende 2 ubesatte lægestillinger, hvoraf den ene udløber pr. 1. november 2024. Hvis ikke denne stilling besættes inden denne dato, vil udvalget kunne beslutte at annoncere lægestillingen på ny.

For mig er det vigtigt at pointere, at en lægepraksis er et liberalt erhverv og kapaciteter/lægestillinger er omsættelige. Man kan altså købe et ydernummer, hvis det er til salg. Sidst da ydernummeret i Ranum var til salg og i annoncering søgte Peter Duedal desværre ikke, hvorfor han ikke kom i betragtning til at få stillingen. Jeg kan kun opfordre Peter Duedal og andre læger til at afsøge mulighederne for enten at købe en af de ledige lægestillinger, der allerede er i området, eller at gå i dialog med øvrige klinikker i området med henblik på at indgå i samarbejde om lægedækningen i Vesthimmerland.

Jeg er glad for, at der er kommet interesse for ydernumre og den generelle lægedækningssituation, hvilket er et udtryk for, at der er kommet flere læger om budet i Nordjylland. I 2023 er der netop mere tilgang til almen praksis end der er afgang og det er en udvikling som fortsætter ind i 2024. En udvikling, det har taget mange år at vende. Det betyder også at lægepraksisser rundt om i landet, der før var usælgelige – især udenfor de store byer, pludselig kan sælges. Det kan jeg kun være glad for.

Jeg hæfter mig ved at Lars Rem også har respekt for liberale erhverv. Vi skal som politikere bakke op om vores erhvervsliv og ikke fjerne deres eksistensgrundlag.

LÆS LÆSERBREVET FRA LARS REM HER

Nye vinde blæser over campingpladsen

Christina Møller Eriksen og Carsten Nørgaard overtog Farsø Fjord Camping 1. oktober i fjor. Det er således deres første sæson som campingværter der netop er begyndt. De havde åbningsreception skærtorsdag.Foto: Farsø Fjord Camping

STISTRUP: Skærtorsdag var der traditionen tro standerhejsning på Farsø Fjord Camping hvor flaget vajede flot i den friske vind fra Limfjorden. Samtidig holdt de nye ejere åbningsreception.

Christina Møller Eriksen og Carsten Nørgaard overtog pladsen 1. oktober i fjor. Op mod 150 deltog i receptionen.

Christina og Carsten har store planer for hvad der skal ske på pladsen fremadrettet.

Café Hygge og Oldemors hjørne
Der er i løbet af vinteren lagt mange kræfter i renovering af cafeen.

Lokalet er udvidet, der er kommet nye gulve og lavet loft til kip. Der er ny bar, nye lamper og flotte retro-kurvestole. Det er nu et lyst og lækkert lokale med en god akustik. 

Endelig er der Oldemors Hjørne – med møbler som fra Oldemors tid. Der er en flot gammel tårnbuffet, hvor man kan finde bøger og spil, så der er rigtig mulighed for at hygge med børnene i Oldemors Hjørne – også selv om man ikke er Oldemor.

Oldemors Hjørne er et af de nye hyggelige initiativer på Farsø Fjord Camping. Det nye campingpar gør opmærksom på at man med den nyrenoverede Cafe Hygge og Oldemors Hjørne også vil invitere gæster ind udefra, bl.a. til Oldemors kæmpe tarteletter. Foto: Farsø Fjord Camping

Menukortet er blevet fornyet med flere spændende retter – blandt andet Oldemors tarteletter. Her er der tale om kæmpe tarteletter, der dog uden tvivl er større end dem vores Oldemor serverede.

Christina og Carsten håber også at kunne tiltrække gæster udefra. Café Hygge er nemlig ikke kun for campisterne, alle er velkommen i Café Hygge. Herudover er det muligt at leje Café Hygge til selskaber og lignende.

Store isvafler
Som noget nyt er det muligt at få store isvafler med kugler af flødeis fra Rya Is og med lækkert hjemmelavet guf. Konceptet blev prøvet af i sidste sæson og var en stor succes, og derfor forsætter man med det også i denne sæson.

Cafe Hygge byder naturligvis også på vaffelis. Her ses Christina i vaffelboden. Foto;Farsø Fjord Camping

Hytter i forskellige prisklasser
Pladsen har hytter i forskellige prisklasser og i løbet af vinteren har de også fået en opfriskning.

-Vi går begge ind for bæredygtighed og genbrugstanken siger Christina, og så længe det bare er helt og pænt kan vi sagtens bruge det. Så hytterne har fået en bæredygtig makeover, med “nye” gamle møbler og lidt nipseri. Ikke mindst de flotte hæklede grydelapper fra en af vores kreative campister og en flot sommeruro fra Bymiloes. Så de charmerende hytter står helt klar til sommerens gæster

Drømmen om at drive campingplads
Carsten har været campist i mange år, men for blot 4 år siden blev Christina introduceret til campinglivet.  Og her opstod så den fælles drøm om selv at eje og drive en campingplads. Efter at have set på et par pladser faldt valget på Farsø Fjord Camping.

-Pladsen er i god stand, men naturligvis har vi drømme og ideer til udvikling af pladsen, siger Christina.

Christina kommer fra et job som sygeplejerske og Carsten er selvstændig eksportør af kartofler og grøntsager. De har begge valgt at beholde deres job, så det har været en travl vinter med at gøre pladsen klar til sæsonen.