Forside Blog

K-klassernes legeplads breder sig – FOTOS

Lassensvej er fra nu af spærret for gennemgående trafik

FARSØ: Der er godt gang i K-klassernes nye legeplads i Farsø midtby.

Som allerede omtalt her i avisen, rykker kommunens K-klasser ind i ”væksthuset” bag Torvet 1.

Legepladsen føres frem til K-klassernes undervisningslokaler i ”væksthuset”

Ombygningen af ”væksthuset” til undervisningslokaler og etableringen af den tilhørende legeplads er godt i gang og begge dele skal stå klar den 15. maj – altså om en måned.  

For tre uger siden startede arbejdet med legepladsen – og det skrider hurtigt frem. Såvel underlag som flere legeredskaber er allerede sat op.

Flere legeredskaber er allerede sat op.

I sidste uge nåede legepladsen til Lassensvej. Det betyder, at det allerede nu er slut med gennemgående trafik på Lassensvej. Legepladsen kommer nemlig til at gå tværs over vejen.

Det færdige legepladsområde vil i skoletiden være forbeholdt K-klasserne, men ellers vil det være en offentlig legeplads.

I forbindelse med arrangementer, hvor midtbyen vil være afspærret, vil det dog være muligt at åbne legepladsens porte, således at busser i det afspærrede tidsrum kan passere her.

/cf

Legeplads har fået endnu et legetårn

I sidste uge fik den populære legeplads i Hvalpsund endnu et legetårn. Det betyder at legepladsprojektet i havnebyen foreløbigt er færdigt.

HVALPSUND: Mange familier og pasningsordninger drager til Vesthimmerlands bedste legeplads på Havnepladsen i Hvalpsund.

Og det er forståligt nok, for legepladsen bliver hele tiden bedre og bedre. I sidste uge fik legepladsen tilført sit foreløbigt sidste element, nemlig endnu et legetårn.

Legepladsen har også benævnelsen bevægelsespark. Det er fordi at legeredskaberne lægger op til at børnene kan udforske deres fin- og grovmotorik mens de leger. Det vil sige at der kan klatres, hoppes og balanceres.

Ud over de to legetårne med indbygget rutsjebane, er der hoppeområdet med den blå gummibelægning ”med fisk”, der henleder tankerne på fjorden.         

Desuden er der parkouranlæg, to forskellige karruseller, drejekar og balancebomme. For små børn er der 3 jumpers, fjeddervipper, motoriktårn og legepaneler.

Herudover findes multibanen og de grønne arealer som kan bruges til rundbold, kongespil og anden fri leg. 

/cf

Green Hub Denmark og Lene Espersen så grøn erhvervsudvikling i Vesthimmerland

Direktør og driftsleder for Vesthimmerlands Biogas, Ditlev Høgh viser bestyrelsesformand for Green Hub Denmark, Lene Espersen og Vesthimmerlands borgmester Per Bach Laursen rundt på biogasanlægget i Holme. Foto: Vesthimmerlands Kommune

VESTHIMMERLAND/HOLME: ”Hvor er det imponerende, I bliver en foregangskommune med de planer her”

Det var store og anerkendende ord, som Green Hub Denmark og bestyrelsesformand Lene Espersen kom med, da hun sidste onsdag besøgte Vesthimmerland.

Green Hub Denmark er et stærkt offentligt-privat partnerskab, som arbejder med grøn innovation, bæredygtige forretningsmodeller og at tackle klimaudfordringer med storskala projekter.

I det regi også arbejdet i at tiltrække virksomheder med grønne ambitioner til Nordjylland.

Vesthimmerlands Kommune er partner i Green Hub Denmark og derfor var Lene Espersen inviteret på rundtur med borgmester Per Bach Laursen og klimakoordinater Gitte Christensen som værter.

Her ses fra venstre, adm. direktør i BioCirc, Bertel Maigaard, bestyrelsesformand for Green Hub Denmark, Lene Espersen, Vesthimmerlands borgmester Per Bach Laursen og klima klimakoordinater Gitte Christensen, Vesthimmerlands Kommune. BioCirc ejer Vesthimmerlands Biogas. Foto: Vesthimmerlands Kommune.

Først blev de erhvervsmæssige ambitioner for Gundestrupgaard besigtiget og derefter gik turen til Holme til Vesthimmerlands Biogas, der som en del af BioCirc-koncernen vil skabe energiøer med både CO2-nedbringelse og arbejdspladser.

Debatfestival om en Verden i forandring

I kommende weekend står en lang række foreninger, uddannelser og Vesthimmerlands Kommunen bag en debatfestival, der som udgangspunkt finder sted i KulturDebathus Søttrup. Arkivfoto

HORNUM: Med inspiration fra Frederikshavn, afholder Vesthimmerland i kommende weekend sin første debatfestival.

Det er KulturDebathus Søttrup og LOF Vesthimmerland der er initiativtagere til festivallen i samarbejde med en lang række foreninger, uddannelser og Vesthimmerlands Kommune.

Emnet er ”Verden i forandring”
Festivalen vil byder på 3 intense dage med dialog, debat & aktiviteter under temaet ”Verden i Forandring”, set fra mange forskellige perspektiver og med udgangspunkt i Danmark anno 2024

Debatter med overskrifter som ”Klimatopmøde – gør vanebrud der batter”, ”Debatmiddag og samtale”, ”Europa-valget 2024 – hvad kommer det mig ved?”, ”Den teknologiske udvikling” og ”Musikalsk debat” skal være med til at sætte fokus på drøftelser om en ”Verden i forandring”.  

Ønske om af ”genfortrylle” folkeoplysningen
Kulturdebathus Søttrup har allerede god tradition for at afholde enkeltstående formidlingsaktiviteter for borgerne med ønsket om at ”genfortrylle” folkeoplysningen, og ligeledes er folkeoplysningen også kernen i LOF Vesthimmerlands arbejde.

-Ved at samle foredragsholdere og debataktiviteter over 3 dage ønsker vi at skabe et større rum for refleksion samt sætte fokus på debattens mange muligheder og dens vigtige og oplysende rolle i samfundet. Derudover skal festivalen ses som en mulighed for at promovere bl.a. aftenskoleområdet, som vi mener med succes kunne være endnu mere aktiv i Vesthimmerland, lyder det fra KulturDebathus Søttrup og LOF Vesthimmerland.

Formålet er at skabe debat og dialog
Det lyder videre: -Vi lægger stor vægt på, at festivalen bidrager til at styrke den lokale aktive deltagelse, bl.a. med ønsket om at inddrage andre lokale kulturaktører og foreninger. Ikke nok får publikum konkret viden med sig hjem ved at høre eksperter, meningsdannere og politikere ytre sig om emnet. Vi giver også publikum rig mulighed for at have samtaler med andre, hvis synspunkter de ikke nødvendigvis deler. Vores mål med festivalen er at skabe debat og dialog, hvor anerkendelse og refleksion er de bærende elementer i den demokratiske samtale og med et tema som ”Verden i forandring” er der rig mulighed for debat.

Håber på en tradition
Der er ikke tidligere blevet holdt en debatfestival i Vesthimmerland, men vi håber med denne festival at kickstarte en tradition, som kan holde ved i mange år til gavn for kommunens borgere og for den demokratiske samtale i kommunen, lyder det fra KulturDebathus Søttrup og LOF Vesthimmerland.

Medarrangører af debatfestivallen er Vesthimmerlands Gymnasium, HEG, Vesthimmerlands Biblioteker, Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet, Vesthimmerlands Teaterforening, Hvalpsund Kultur- & Bogcafé, Lille Skole for Voksne og Vesthimmerlands Kommune. 

/cf

SE ANNONCEN FOR DEBATFESTVAL HER

Naboer informeret om planer om udvidelse af biogasanlæg

Det markeret med blåt er udvidelsen af biogasanlægget i Holme. Direktør og driftsleder Ditlev Høgh forklarer om udvidelsen.

HOLME: Sidste tirsdag havde BioCirc Vesthimmerlands Biogas inviteret naboer og andre interesserede fra lokalområdet til informationsmøde på biogasanlægget i Holme for at informere om planerne for udvidelsen af Vesthimmerlands Biogas.

Tæt på 100 dukkede op
Det blev et tilløbsstykke. Tæt på hundrede dukkede op. Direktør og driftsleder Ditlev Høgh var således nødt til at dele de fremmødte op i to hold, et hold blev informeret i fællesrummet, mens det andet hold fik en rundvisning på anlægget.

Informationerne gik på en større udvidelse af biogasanlægget samt anlæggets intentioner om CO2-fangst.

Her ses en visualisering af hvordan Vesthimmerlands Biogas vil se ud efter udvidelsen.

Betydelig udvidelse af anlægget
BioCirc Vesthimmerlands Biogas har netop indsendt en ansøgning til Vesthimmerlands Kommune og Miljøstyrelsen om at gå fra 500.000 tons biomasse til 2. mio. tons biomasse. Selvom den øgede biomasse kun giver en begrænset stigning i produktion af biogas, så er det for at imødekomme det lokale landbrug med klima- og miljøudfordringer.

En CO2 afgift på dansk landbrug vil give landmænd behov for at komme af med gylle og dybstrøelse til et biogasanlæg for at mindske CO2 afgiften.

På Vesthimmerlands Biogas mærker man allerede nu at de varslede CO2-afgifter får landmændene til at henvende sig. For at kunne imødekomme landmændene er en udvidelse af anlægget nødvendig for at gøre det muligt at tage imod de stigende mængder. Efter en udvidelse vil Vesthimmerlands Biogas være Danmarks største anlæg. 

Efter udvidelsen vil majs ikke længere indgå i produktionen, den vil kun bestå af gylle, dybstrøelse og slagteriaffald, som indleveres fra lokalområdet, som Vesthimmerlands Biogas betegner som Vesthimmerlands Kommune og dele af Mariagerfjord og Rebild Kommuner. Der er ikke andre biogasanlæg i området der kan optage de samme mængder.

I dialog med lokalområdet
Da anlægget udvides betragteligt ønsker Vesthimmerlands Biogas at indgå i dialog med lokalområdet.

-Vi ønsker en åben og konstruktiv dialog med lokalområdet om vores planer så vi sammen kan finde gode løsninger, lød det fra Ditlev Høgh.

Vesthimmerlands Biogas vil derfor også fremadrettet afholde informations- og dialogmøder, som det sidste tirsdag.

Flere nye anlægsenheder og bygninger
Som det fremgår af skitsen består udvidelsen af flere nye anlægsenheder og bygninger. Udvidelsen bliver mod Farsø, og den tilbageværende bebyggelse fra Mariegaard (stuehuset) og et fodermesterhus nedrives. Tanke og haller markeret med blåt på skitsen er udvidelser.



Det er især større kapacitet til modtagelse af dybstrøelse der bliver brug for. Derfor opføres der nye haller til modtagelse af gylle og dybstrøelse, som opføreres mod Holmevej. Der vil også blive etableret en ny udkørsel til Holmevej.
Da processen varer på biogasanlægget varer 45-47 dage, er der brug for flere reaktorer og efterlagertanke. Dem vil der blive opført i alt 16 af, som placeres i det udvidede område.

Biogasudvidelsen kan sikre en lang række gevinster for borgere og landbrug. Eksempelvis kan biogasanlægget efter udvidelsen sikre samlede CO2 reduktioner på over 100.000 tons årligt. Med udvidelsen kan biogasanlægget også tilbyde flere CO2 reduktioner for lokale landmænd, der indleverer gylle til afgasning.  Biogasudvidelsen muliggør også omstilling fra globale højenergi – til lokale landbrugsprodukter. Og endelig vil biogasudvidelse også sikre yderligere arbejdspladser på anlægget i Holme.

100 ansatte på anlægget i Holme efter udvidelse
Ditlev Høgh kunne på spørgsmål fra de fremmødte fortælle, at der efter en udvidelse vil være 100 ansatte på anlægget i Holme, og at følgeerhverv fra lokale virksomheder vil udgøre mindst ligeså mange. Han kunne til sammenligning fortælle, at vindmøller ikke bidrager med lokale arbejdspladser.

Der blev informeret om den videre proces for biogasudvidelsen, som viser at der vil 1-1,5 år indtil udvidelsen (hvis den bliver godkendt) af Vesthimmerlands Biogas i Holme kan gå i gang. Sol og vind (solceller og vindmøller) som der også er planer om, er ikke en forudsætning for udvidelse biogasanlægget. Det er først i forbindelse med et PtX anlæg, som der endnu ikke er søgt om.                

CO2
Infomødets andet formål var at informere om C02 fangst.  I dag udleder Vesthimmerlands Biogas CO2 som et biprodukt fra biogassen, som kan indfanges af et CO2 fangst anlæg. Det vil på sigt være en central del i energien til produktion af grønne brændstoffer. Med fangst og lagring af CO2 kan fortrængningen af CO2 på biogasanlægget øges med 35%.

CO2 vil i fangstanlægget blive komprimeret, poleret og fortættet så det bliver flydende og pumpet til lagerbeholdere.  Det vil i første omgang blive transporteret til lagring under jorden i Ringsted på Sjælland. Men senere når et PtX anlæg er etableret i energiøen Svoldrup Kær, kan det anvendes lokalt i fremstillingen til methanol, som er brændstof til motorer.     

  /cf

Destination Himmerland sætter ny standard for gæsteservice

Destinationsdirektør Johanne Bugge præsenterer det nye gæsteservicekoncept. Foto: Destination Himmerland

VESTHIMMERLAND: Destination Himmerland, der dækker kommunerne Vesthimmerland og Mariagerfjord er i gang med at udvikle et innovativt gæsteservicekoncept, der skal styrke Himmerlands position på markedet.

Konceptet er designet til at modernisere og forbedre gæsteservicen i destinationen.

80-100 infospots
Som en del af det nye koncept vil Destination Himmerland, fysisk i løbet af de næste tre år, etablere 80-100 nye infospots i et indbydende design hos turisterhvervet, attraktioner og detailhandlen. Målet er at styrke både den digitale og fysiske gæsteservice, hvor turisten naturligt opholder sig eller kommer forbi.

Inspirere flere gæster
-Vores klare ambition er at inspirere endnu flere gæster fra både Danmark og udlandet til at udforske de mange, mange oplevelser, Himmerland har at byde på – for her er så mange fantastiske muligheder, siger destinationsdirektør Johanne Bugge. Samtidig ønsker vi at styrke det lokale værtskab både hos erhvervet og frivillige værter og give turisterhvervet konkret mulighed for at øge deres mersalg og skabe givende samarbejder.

Destination Himmerland har netop markeret en vigtig milepæl for implementeringen af det nye koncept. I starten af april mødtes omkring 40 samarbejdspartnere fra hele Himmerland til en fælles workshop. Sammen med Destination Himmerland fik de fremmødte aktører i fællesskab arbejdet på at videreudvikle gæsteservicen, værtskabet i Himmerland samt skabe effektive henvisningssamarbejder og pakkeprodukter.

Forleden blev der afholdt workshop i Destination Himmerland omkring gæsteservice

Et samarbejde med turisterhvervet
Et centralt element i projektet er inddragelsen af det lokale turisterhverv i udviklingen af det nye gæsteservicekoncept.

-Vi vil gerne sikre, at strategien er relevant for både vores partnere og vores gæster, og så vil vi løbende evaluere, hvad der fungerer og ikke fungerer for hele tiden at professionalisere og gøre gæsteservicen effektiv. Vi sætter en ny, professionel standard for gæsteservicen i vores destination, fortæller Johanne Bugge.

Baggrunden for det nye gæsteservicekoncept er den teknologiske udvikling og ændringer i forbrugeradfærd, hvor klassiske turistinformationer bliver mindre og mindre besøgt. Der er behov for at tilpasse gæsteservicen til gæsternes adfærd og måden de søger information på. Destination Himmerland arbejder for at imødekomme turistens behov og fremtidige forventninger til gæsteservice i sit nye gæsteservicekoncept.

-Det er mere presserende end nogensinde før med en opdateret og effektiv gæsteservice. Vi kan se på vores data og turisternes adfærd, at de gerne vil inspireres lige der, hvor de i forvejen opholder sig. og at de gerne vil være selvhjulpne, men at de også sætter pris på den personlige anbefaling og inspiration, når de har brug for den. Derfor bliver vores turisterhverv og attraktioner også inviteret på salgs- og værtskabskursus, forklarer Johanne Bugge.

Både fysisk og digital gæsteservice
Det nye koncept vil integrere både fysisk og digital gæsteservice på en måde, der inspirerer flere turister til at udforske regionen og støtte det lokale turisterhverv. Det vil give turister nem adgang til information og inspiration, uanset om de foretrækker traditionelle trykte medier eller digitale platforme.

20 infospots allerede placeret
Og erhvervet bakker op – over 20 partnere hos Destination Himmerland har allerede nu forhåndstilkendegivet, at de gerne vil være infospots, da de også oplever, at gæsterne søger inspiration og information til næste oplevelse hos de steder, de besøger i forvejen.

-Vi bakker op om at yde en god gæsteservice – vi har et ansvar for at vejlede vores gæster i byen og Himmerland. Det er helt naturligt, fordi vores besøgende søger videre guidning til oplevelser, når de har besøgt os. Vi er en del af Løgstør-modellen og Muslingebyen og gennem dette projekt kan vi være med til at løfte gæsteservicen både i Løgstør-området og resten af destinationen, lyder det fra Jake Hubert Gardiner, Museumsinspektør ved Limfjordsmuseet.

Tilbage til fremtiden
Destination Himmerlands tilgang til gæsteservice er strategisk vigtig for at gøre Himmerland til en endnu mere attraktiv destination for turister, samtidig med at den understøtter større omsætning hos turismeerhvervet og i det samlede lokalsamfund. Det nye gæsteservicekoncept er udviklet som en del af projektet “Tilbage til Fremtiden”, der er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Nordjylland Klima og CCUS

Jakob Dyrman (V), EP-kandidat

Af: Jakob Dyrman (V), EP-kandidat, Banegårdsvej 11, Aars

Europakommissionen har tidligere på året udsendt et udkast til en CCUS-strategi (Carbon Capture, Utilization and Storage), eller på dansk en måde at indfange, anvende og lagre CO2 på.

Kommissionens ambition står på skuldrene af Kommissionens Joint Research Centers (JRC) rapport om udbygning af et CO2-center med titlen ”Shaping the Future CO2 Transport Network of Europe”. Her peges der på, at Danmark kan blive det land i Europa, som kommer til at blive en kerneaktør omkring CO2 behandlingen. Man regner med at mellem 25% og 40% af Europas CO2 skal gennem Danmark, og det forventes at man i den sammenhæng kan skabe mellem 25.000 og 70.000 jobs. Det svarer til et fag på størrelse med det danske landbrug. I rapporten er der flere scenarier, der alle viser, at en væsentlig del af Europæisk CO2 skal igennem Danmark til enten lagring eller anvendelse. I alt er der i rapporten opstillet seks forskellige scenarier, hvoraf kun to af disse peger på Nordjylland, mens de fire andre drejer uden om.

Som Klimaudvalgsformand i Vesthimmerlands Kommune sidder jeg den nordjyske regionale gruppe, hvor vi blandt andet samarbejder med BRN Business Region North og EU’s Norddanske kontor i Aalborg om at finde muligheder for Nordjylland på netop CCUS-området.

Frem mod 2030 regner man med at CCS (lagring af CO2) modnes og forventes at blive en rentabel forretningscase og frem mod 2050 forventes CCU (anvendelsen af CO2) at være klar. Det betyder, at vi fra nordjysk side skal gøre os klar til at investere i de forretningsmuligheder, der er for vores landsdel og samtidig sikre, at Kommissionen peger på et af de to scenarier, hvor Nordjylland indgår.

På den EU-politiske scene skal der træffes mange beslutninger i løbet af de næste 3 år for at sikre, at der skabes bevidsthed om forretningsmulighederne. Europakommissionen forventer blandt andet, at disse beslutninger kan være truffet senest i 2026. Det betyder dels en involvering fra Europa-parlamentets side, og i den sammenhæng er det afgørende vigtigt, at Nordjylland får en EP-kandidat valgt til parlamentet, som vil kæmpe benhårdt for at et af de to nordjyske scenarier vælges, da det vil betyde en stor positiv forskel for vores region. En person som jeg selv, der allerede arbejder politisk med Klima og Energi, er derfor afgørende vigtig at sende til Bruxelles, så jeg kan blive hele Nordjyllands talerør på dette område.

Byråd til salg når det kommer til VE-anlæg ?

Af: Kim Skaarup Kristensen, Farsøvej 106, Sjørupgårde

Som ejer af ejendomme i Vesthimmerlands Kommune er jeg noget bekymret for fremtiden.

Byrådet sidder helt og holdent med nøglen til værdien af mine ejendomme. Og dermed også indirekte hvornår jeg kan få råd til at gå på pension.

Det skyldes, at kommunen tilsyneladende er faldet fuldstændig på halen overfor de firmaer, der har ansøgt om Energiparker.

Det efterlader en del spørgsmål som vi som borgere retteligt har krav på at få besvaret. Derfor bør hvert enkelt byrådsmedlem tage denne forespørgsel seriøst, få hovedet ud af busken og bekende kulør.

1: Hvor mange Gw skal anlæg i Vesthimmerlands Kommune producere?

2: Kender kommunen langtidspåvirkningen af miljøet fra solceller? Herunder dyreliv, planter og ikke mindst grundvand?

3: Energiselskaberne skal aflevere 1,5 procent af omsætningen til lokalområdet. Skal kommunen administrere disse beløb?

4: Bør en så stor forandring af kommunen ikke tages dybt seriøst, da det påvirker en stor andel af borgernes liv?

5: Hvor mange arbejdspladser går tabt i forbindelse med etablering af Energiparkerne – og hvor mange bliver skabt?

6: Kommer disse arbejdspladser til at betale A-skat i kommunen?

7: BioCirc har et ekstremt vandforbrug på deres anlæg. Hvordan skal det dækkes ind? Og ledes til rensningsanlæg?

Jeg vil opfordre samtlige partier i Byrådet til at melde ud. I er valgt ind, fordi I har en holdning. Nu er tiden inde til at I kommer frem med den på dette område.

Min fornemmelse er, at Byrådet er blevet forblændet af energi-ansøgernes salgstaler. De ser energiparker som guldkalven. De ser ikke alt det negative, som de også bringer med sig. Tab af arbejdspladser, negativ ejendomsvurdering, fraflytning, passiv støj fra møllerne og en nattehimmel fuld af røde lamper.

Til byrådsmedlemmerne: kom nu ud af busken, I dukker jer. Tag stilling og kom med jeres visioner for kommunen.  Vi vil vide, hvem vi skal stemme på næste gang.

Der var skrald på skemaet

Meget af vores affald ender op i naturen, og det var Vestrup skole og LBO Kernehuset i sidste uge med til at gøre noget ved, gennem leg, læring og frisk luft. En hel dag var de ude med affaldssække, sikkerhedsveste og affaldssnappere. Det kom der 44,8 kg indsamlet affald ud af. Foto: Vestrup Skole

VESTRUP: I sidste uge var 1846 børn i Vesthimmerlands skole og dagtilbud tilmeldt Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling.

Blandt dem var mere end 100 affaldshelte fra Vestrup skole og LBO Kernehuset. Dagens fangst mellem Vognsild, Vestrup, Østrup og omkring skolen blev til intet mindre end 152 stk. engangsemballage, 45 pantdåser, 22 nikotinposer. I alt 44,8 kg restaffald, plastik, metal m.m.

Børnene begav sig rundt på vejene mellem Vognsild, Vestrup og Østrup samt omkring skolen. Foto: Vestrup Skole

-Det var virkelig dejligt at se det store engagement fra børnene. De bliver overrasket over, hvor meget affald der er, og vi tager snakken bagefter, hvad det vil sige, hvis affaldet var blevet sorteret, havnet på det rigtige sted og genanvendt. Det er et højaktuelt og spændende emne for børnene, fortæller Karin Holt Jensen, lærer på Vestrup skole.

Emnet fortsatte således på skoleskemaet. Mellemtrinnet arbejdede efterfølgende med emnet genanvendelse af plastaffald, hvor det ellers havner og hvilken betydning det har. De ældste skulle på besøg hos en skrothandler og lære mere om genanvendelse af jern- og metalskrot.

Vestrup Skole og LBO Kernehuset har været med i affaldsindsamlingen i mange år i træk.

Politirapporten

Fra mandag 8. april til søndag 14. april 2024

.
MANDAG:
Sprængt rør årsag til ammoniakudslip på Danpo                 
AARS: Nordjyllands Beredskab rykkede tidligt mandag morgen talstærkt ud kyllingeslagteriet Danpo, hvor der blev meldt udslip af ammoniak. Fabrikken blev evakueret og 13 medarbejdere kørt på skadestuen grundet utilpashed efter indånding af ammoniak. De 9 blev udskrevet kort tid efter, mens 4 blev indlagt til observation indtil dagen efter, hvor de også blev udskrevet. Tanken med ammoniak blev neutraliseret og afkoblet af beredskabet. Undersøgelser har vist, at et rør var sprængt og årsag til udslippet. Efter en god udluftning på slagteriet gik arbejdet i gange igen efter få timer. 

ONSDAG:
Færdselsuheld på Røjbækvej

FARSØ: Kl. 8.50 blev beredskabet alarmeret efter at der var sket et færdselsuheld i krydset Th. Eriksenvej og Røjbækvej. En personbil og en lastbil, der transporterede slagteriaffald kørte sammen, og det resulterede i rester af dyreindvolde på kørebanen. ¨Vejen blev derfor midlertidigt afspærret. Der skete kun materiel skade ved uheldet. Kl. 9.45 var oprydningen efter uheldet tilendebragt.

TORSDAG:
Industribrand
AARS: Torsdag formiddag rykker beredskabet ud til en brand på virksomeden Dania på Markedsvej. Meldingen lyder på ild i hydraulikolie i et indendørs kar. Røgdykkere blev indsat til slukningen. Kl. 11.55 er der kontrol over branden og der afsluttes med efterslukning.

FREDAG
Tricktyveri mod ældre kvinde

FARSØ: Fredag aften modtog politiet en anmeldelse vedrørende et tricktyveri hos en ældre kvinde i Farsø.  En mand havde banket på kvindens dør og præsenteret sig som at være fra banken. Han fortalte, at der var blevet trukket et højt beløb på hendes betalingskort, og at han derfor skulle hente det. Kvinden udleverede betalingskortet og nogle kontanter til manden. Derefter forlod han stedet igen.
Tricktyven var dog ikke kun på besøg i Farsø. Der er også anmeldt fire andre tricktyverier til Politiet. Nemlig to i Løgstør og et i henholdsvis Vilsted og Raunstrup. I alle Iilfældene er det gået udover ældre borgere i alderen 68 til 94 år.

Nærstation Vesthimmerland har følgende adresse, telefonnr. og åbningstider: 

Løgstørvej 14B, 9600 Aars, tlf. 9630 1448 

Åbningstider for personlig borgerbetjening er: Mandag og Tirsdag kl. 12.00-15.00, onsdag lukket, torsdag 11.00-17.00 og fredag kl. 09.00- 12.00. Lørdag, søndag og helligdage lukket. 

Nærstationen kan bl.a. hjælpe med: Anmelde en sag, Status på din sag, Indlevering af mindre hittegods, Vejledning og rådgivning om forebyggelse af bl.a. indbrud, Information om tilbud til ofre, pårørende, vidner o.a.