Forside Blog

Nyt om Farsø Sygehus

På næste onsdag er der mulighed for at høre nyt om Farsø Sygehus, hvor Støtteforeningen for Vesthimmerlands Sygehus i Farsø afholder offentligt møde.

FARSØ: Onsdag i næste uge afholder Støtteforeningen for Vesthimmerlands Sygehus i Farsø sin generalforsamling.

Men forud afholdes der et offentligt møde, hvor alle med interesse for Farsø Sygehus er velkommen til at dukke op for at høre nyt om sygehuset.

Formand for Det nære sundhedsvæsen i Region Nordjylland, Pia Buus Pinstrup, der bor i Vesthimmerland, vil komme med et indlæg omkring tiltag til at reducere ventetider på skadestuen i Aalborg samt nyt omkring Farsø sygehus.

Efter en kort pause afholdes Støtteforeningens generalforsamling, hvor bl.a. formand for Støtteforeningen Lars Andresen vil holde sin beretning for hvad Støtteforeningen har kæmpet for og haft af aktiviteter det seneste års tid.

/cf

Hornum Skole går for kollega

Hornum Skoles personaleforening, fra højre i pink trøje, Trine Pødenphant, Trine Toft Nielsen, Ina Holst Hansen, Pernille Rahr Maansen og Emilie Sarah Kerff Bygholm

HORNUM: For første gang deltager Hornum Skole i Stafet for Livet Vesthimmerland den første weekend i juni i anlægget i Aars.

En kollega er blevet ramt af brystkræft, og for at vise støtte til hende og for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse har skolesekretær Trine Pødenphant og Hornums Skoles personaleforeningen samlet et hold, der vil deltage i en del af de 24 timer stafetten varer fra lørdag formiddag til søndag formiddag.

Hun har tidligere deltaget, men i år betyder det endnu mere for hende og kollegerne.

– Vi er med for at samle penge ind til det gode formål, men vi er selvfølgelig ekstra berørte i år, fordi vi har en kollega, der kæmper med sygdommen – siger Trine Pødenphant.

Kollegaen er tilbage på arbejde på nedsat tid, og ligesom hun bliver støttet på Hornum Skole, vil kollegerne gøre det samme på ruten i Aars.

– Det er underordnet, hvor mange penge vi samler ind. Det vigtigste er, at vi er der for hinanden og for sammenholdet. Det er både for os fra Hornum Skole og alle de andre som deltager, siger Trine Pødenphant, der som de fleste andre fremhæver lysceremonien lørdag aften som et højdepunkt.

– Når lysposerne tændes, og man samles om at tænke på dem, som blev eller er ramt af kræft, er der en helt særlig stemning, siger Trine Pødenphant.

Arrangører i Stafet for Livet Vesthimmerland håber på mange flere deltagende hold, om det så er nogle timer ligesom fra Hornum Skole.

– Der er desværre mange, som tror, de skal deltage alle 24 timer, og det er slet ikke nødvendigt. Man kan sagtens være med i bare nogle timer. Vi vil bare gerne have så mange med som muligt, siger formand Jens Chr. Pedersen fra Stafet for Livet Vesthimmerland.

Dagtilbud er ved at flytte ind på Vester Hornum skole

Den største synlige ændring på Vester Hornum skole er denne nye port i gavlen af skole og flisebelægningen foran. Det er her produktionsenheden Hjortkjærsvej kommer til at hold til.

VESTER HORNUM: I december sidste år valgte Byrådet i Vesthimmerlands Kommune at følge indstillingen fra Sundhedsudvalget om at samle en række dagtilbud for voksne med handicap på tidligere Vester Hornum Skole.

Ud over at kunne spare penge ved at samle flere tilbud på Vester Hornum skole, så er formålet også at samle personalemæssige kompetencer, erfaring og forskellige fagfaglige baggrunde samme sted. Det vil kunne udvikle dagsbeskæftigelsesindsatsen til gavn for flere forskellige målgrupper, både eksisterende som nye målgrupper. ”Samling på Vester Hornum skole er en nødvendig øvelse for at skabe flere muligheder for relevant aktivitet og beskæftigelse for den enkelte bruger”, lyder det i begrundelsen.

Siden beslutningen blev taget, har de forskellige tilbud hver især været i gang med at planlægge og indrette sig. Mest synligt udefra er indtil videre er den port, som er blevet isat i gavlen på skolen.

Men samlingen af tilbuddene følger tidsplanen.

I sidste måned flyttede STU (Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse) fra Løgstør og Vilsted til Vester Hornum. Lige nu er aktiviteter fra Vilsted Søgaard inkl. hestehold ved at flytte til Vester Hornum. Fra den 1. juni flytter aktiviteter fra Produktionsenheden Hjortkærsvej i Aars til Vester Hornum og endelig fra den 15. juni 2024 flytter aktiviteter fra Senhjerneskadecentret i Aars til Vester Hornum.

Lokalområdet i Vester Hornum vil i efteråret 2024 blive inviteret på nabokaffe og få mulighed for at se Globen Vester Hornum, som dagtilbuddets og skolebygningens nye navn bliver.  

Ud over Globen holder også Vester Hornum Børnehave til i den tidligere skole.

/cf

FAKTA: Sådan indrettes Vester Hornum
På baggrund af drøftelser med brugere og personale i Senhjerneskadecentret, samt høringssvar og politisk drøftelse er indretningsmulighederne på Vester Hornum skole genbesøgt. Det er muligt at etablere et område med mulighed for aflukning/skærmning så brugerne kan få den fornødne ro. Herudover kan etableres egen kørestolsvenlig indgang samt egne handicapvenlige toiletter. I så fald bliver de tre lokaler ud mod parkeringspladsen reserveret til senhjerneskade-gruppen.

Indretningen er gentænkt og tydeliggjort således, at produktionsenheden fra Hjortkærsvej kan flytte ind i området ved det tidligere bibliotek. Udendørs etableres belægning, så varer kan leveres/hentes ved en ny indgang. Produktion og lager indrettes i tre lokaler ud mod haven, og der isættes dør således, at der kan køres med palleløfter, hvortil den eksisterende gulvbelægning har den fornødne kvalitet.

Sløjdlokalet på Vester Hornum skole kan omdannes til træværksteder fra Vilsted Søgaard. Der kan etableres en rulleport, hvor materialer kan komme ind på værkstedet. Der kan etableres trykluftrør og udtag forskellige steder, til maskiner og arbejdsstationer. Udenfor laves der flisebelægning i et plan fra vejen ved Vester Hornum hallen og op til rulleporten. Dette gør, at der uden problemer kan køre en lastbil eller truck på området som var et opmærksomhedspunkt i høringsfasen. Der laves desuden et skur til opbevaring af materialer, så træ og andet kan stå tørt ved siden af flisebelægningen.

Der vil blive en reduktion i antal heste ved flytning fra Vilsted Søgaard til Vester Hornum, men fortsat understøttende for videre udvikling af STU tilbuddet hvor hestehold er vigtig som omdrejningspunkt. Hestehold kan desuden blive en væsentlig pædagogisk aktivitet til øvrige målgrupper i tilbuddet på Vester Hornum Skole og som en del af fremtidssikringen.

I Løgstør er der et STU-tilbud for unge uden en fremtid for sig på det ordinære arbejdsmarked. Disse unge vil sammen med STU-eleverne fra Vilsted kunne have gavn af at flere aktivitetsmuligheder samles i Vester Hornum. Dette vil også styrke konkurrencedygtighed på STU og medvirke til, at opgaver og arbejdspladser holdes i kommunen. Vester Hornum skole rummer desuden mulighed for at tilvejebringe fællesskaber, hvor der kan etableres et ungdomsmiljø i relation til STU-tilbud enten på første sal eller i lokaler ved siden af træværkstedet..

Et produktionskøkken på Vester Hornum skole vil skulle etableres, og kan kun placeres, hvor det eksisterende skolekøkken er placeret. Skolekøkkenet/træningskøkkenet vil spille en central rolle i fremtidssikringen af de tilbud, der samles i Vester Hornum. Køkkenet vil give mulighed for træning af dagligdags opgaver og således bidrage positivt til brugernes egenmestring.

Lions piger igen klar med gourmet tur gennem Farsø

10 retters menu gennem Farsø finder sted den 13. juni. Dette foto er fra sidste år, hvor turen bl.a. gik omkring Hotel Farsø, der denne aften havde taget opstilling ved Baldersvej.

FARSØ: I næste måned byder Lions Club – Thit Jensen for 7. gang på det populære arrangement ”Smag på Farsø”

Igen er det lokale spisesteder og madleverandører der byder sig til på de 10 pitstops, som den skønne aftentur gennem Farsø by går forbi.

År efter år er eventen steget i popularitet både i antallet af deltagere og antallet af spisesteder. Der nu sat et loft på begge dele, så alle kan få det bedste ud af aftenen. 500 deltagere og 10 spisesteder.

-Det er efter aftale med madleverandørerne, men også af hensyn til arrangementet. Jo flere deltagere, jo længere bliver aftenens arrangement og jo sværere bliver det at samle alle til udtrækning af lodtrækningspræmier og aftenens to andre programpunkter ”Thit prisen 2024” og donationer til sorggrupper for børn, fortæller Birthe Nørgaard, der er blandt hovedkræfterne bag ”Smag på Farsø”.      

Billetsalget til ”Smag på Farsø”, der finder sted den 13. juni, starter i dag onsdag 15. maj hos Inge & Birthe i Farsø Rådhuscenter.

Hvis man ønsker at gå sammen som en gruppe rådes man til at melde sig til som et hold. Hver gruppe der sendes afsted med 10. minutters mellemrum består af 45 deltagere.

Det er naturligvis – ligesom tidligere, bysbørnene Thit og Johs. V. Jensen der sender de mange deltagere ud på smagsruten.

/cf

Vindmøller og solceller m.m. i Svoldrup Kær, Holme, Hødalen og Mølgårdsvej

Af: Bekymrede beboere på Mølgårdsvej 89

Kære byrådspolitikere,

Vi skriver til jer vedrørende WindEstate og BioCircs ansøgning om opsætning af vindmøller og solceller m.m. i området mellem Farsø, Vester Hornum, Hornum og Haubro, som ønskes placeret lige i hjertet af Vesthimmerlands Kommune.

Anlæggene er simpelthen alt, alt for store. Vesthimmerlands Kommune har fra start bedyret, at man ikke skulle køre i en “korridor af solceller”, MEN det er lige nøjagtig det, der kommer til at ske… Nu forventes i øvrigt en kæmpe udvidelse af anlægget på Holmevej!

Vore ejendomme er placeret på Mølgårdsvej. Vi har et sammentømret naboskab med beboere på Mølgårdsvej og på Hødalen. Vi mødes til Skt. Hans, til jul, gadefester, damefrokoster m.m. Alt dette vil ophøre, da de fleste ejendomme på Hødalen bliver opkøbt. Det burde ikke være muligt at få tilladelse til at ødelægge et helt velfungerende samfund.

Vore ejendomme er alle udstykket fra herregården Mølgård i 1907. Det var i sig selv en bemærkelsesværdig udstykning, idet det var det første kreditforeningslån. Al den historik omkring vores ejendomme vil gå tabt, og samtidig miste enhver herlighedsværdi, når udsigten spoleres med solceller og vindmøller.

Hvis vore ejendomme skal renoveres (nyt tag, nye vinduer o.lign.) vil realkreditinstitutterne ikke låne penge ud til ejendomme med udsigt til solceller og vindmøller.

Nedsat mulighed for at sælge ejendommene giver søvnløse nætter og frustrationer i det daglige… Hvordan skal vi få solgt ejendommen, hvis vi ikke har råd til at bo her mere, når pensionen nærmer sig eller der har været sygdom eller skilsmisse i familien?

Vi kommer til at betale den ultimative pris for WindEstate og BioCircs energieventyr og bliver stavnsbundet til vores ejendomme samt betaler med den opsparing vi troede vi havde i ejendommene. Det bliver en meget høj pris for mange borgere. For nogle bliver det et helt livsværk, der synker i grus.

Så kære politikere!

Vil Byrådet virkelig tillade at to virksomheder spolerer SÅ meget for SÅ mange borgere i Vesthimmerlands Kommune? Vi skal jo ikke glemme at WindEstate og BioCirc ikke gør det for deres blå øjnes skyld. De gør det fordi de selv kan tjene mange penge på det!

Flere består dansk og matematik i Vesthimmerland

Også på Farsø Skole har man gode resultater ved afgangsprøverne. Arkivfoto

VESTHIMMERLAND: Som den eneste kommune i Nordjylland er det lykkes i Vesthimmerland at få færre til at dumpe afgangsprøverne i dansk og matematik i 9. klasse. Og kun sammen med 7 andre kommuner på landsplan.

– Det er en udvikling, som jeg er meget stolt af. Og vi har politikere, der har prioriteret det, og vi har arbejdet med det de seneste seks år. Det er det lange seje stræk, siger Anders Norup, der er skole- og dagtilbudschef i Vesthimmerland og understreger, at anerkendelsen også skal gå til medarbejderne og ledelserne på skolerne.

At flere nu består dansk og matematik i Vesthimmerland skyldes blandt andet flere prioriterede indsatser:

1. Indsatser i udskolingen i læseferien, hvor eleverne fortsat møder ind på skolen og får undervisning. 2. Turboforløb, der er målrettet elevers udfordringer frem mod eksamen. 3.  Ordblinde, der får hjælp tidligt i deres skoleforløb. 4. Et større fokus på matematik og læsning i indskolingen og 5. en oprettelse af en EUD-klasse, hvor skoletrætte elever får mere praktisk undervisning og derved får stigende motivation.

FAKTA:
I 2023 var der 260 folkeskoleelever i 9.klasse i Vesthimmerlands Kommune.

8,5 pct. bestod ikke dansk og matematik ved 9.klasses afgangsprøve. Landsgennemsnittet er 11,5 pct.

Det er en forskel på −3,0 procentpoint sammenlignet med 2016-2019, hvor 11,4 pct. ikke bestod. På landsplan er andelen steget med 2,9 procentpoint.

Kommune foreslår del af råstofområde ved Farsø udtaget

FARSØ: Region Nordjyllands forslag til Råstofplan 2024 er lige nu i høring. I den forbindelse foreslår Vesthimmerlands Kommune den nordlige del af Råstofområde Farsø ved Svoldrupvej udtaget. Begrundelsen lyder, at der ikke er råstoffer at udvinde i dette område, og det i stedet er meget bedre anvendeligt til erhvervsområde.

Det er disse matrikler omkranset af turkis streg Vesthimmerlands Kommune foreslår udtaget af råstofområdet ved Farsø. Skitse: Vesthimmerlands Kommune

Også tidligere Farsø Erhvervsråd har foreslået dette område udtaget, da Farsø er løbet tør for erhvervsgrunde. I Byudviklingsplanen for Farsø er det endvidere udpeget at erhvervsområdet skal udvide sig langs Svoldrupvej.

Det er også Vesthimmerlands Kommunes vurdering at der er sikret tilstrækkelig forsyning i Vesthimmerland i Råstofplanens gældende 12 års periode, særligt hvis genindvinding i råstofgraven ved Skatskov genoptages.

Der er pt 7 aktive råstofgrave i Vesthimmerlands Kommune, 6 grusgrave og 1 kalkgrav. Desuden har Aars v. Oustrup grusgrav ligget stille i en årrække.

/cf

Dette er udviklingsplanen for Farsø gl. kirkegård  

Mange gravsteder står tomme syd for Farsø kirke. En udviklingsplan skal nu tilpasse kirkegården til de aktuelle behov.

FARSØ: I forlængelse af læserbreve skrevet af Per C. Torp og menighedsrådsformand Hans Jørgen Nielsen, bragt i Farsø Avis henholdsvis den 1. maj og 8. maj, omhandlende en udviklingsplan for Farsø gamle kirkegård, bringes her uddrag af udviklingsplanen og skitse af projektområdet.     

LÆSERBREV: Skal Farsøs gamle, kulturhistoriske kirkegård med tiden ligne en golfbane? af Per C. Torp

LÆSERBREV: Golfbane eller ej? af Formand Hans Jørgen Nielsen, Farsø Menighedsråd

Projektområdet omhandler den gamle kirkegård, som er området syd for kirken mod Søvej. Udviklingsplanen er udarbejdet for Menighedsrådet ved Farsø Kirke.  

Planen omfatter udover en grundlæggende registrering, en overordnet plan for omlægning af den sydlige del af den gamle kirkegård, samt konkret indretningsforslag for området syd for kirken.

Kirkegården skal tilpasses de aktuelle behov
Udviklingsplanen skal tilpasse kirkegården til de aktuelle behov, den skal sikre at der sker en helhedsorienteret indsats i respekt for eksisterende værdier, ligesom den skal stille krav om god tilgængelighed, et godt arbejdsmiljø, og en rationel vedligeholdelse.

Udviklingsplanen er, hvis den bliver brugt rigtigt, et værktøj til at skaffe sig overblik over målsætninger og planer for de kommende opgaver.

Her ses skitsen for udviklingsplanen. Udviklingsområdet markeret med orange farve er det nye område til urne- og kistebegravelser med plade.

Det er en målsætning for udviklingsplanens område at antallet af gravpladser og udbuddet af gravstedstyper skal tilpasses eksisterende behov. Men det er også planens formål at sikre kirkegårdens kulturhistoriske træk, bevaringsværdier, frodighed, opholdssteder med læ skal bevares.  Bevaringsværdige gravminder skal indgå naturligt.

Kirkegården skal styrkes med flere træer, fx til skyggepunkter, rumdelere og kolorit. Desuden skal kirkegårdens bestand af store træer skal sikres for fremtiden, og der skal til stadighed være såvel store som mindre, løvfældende træer.        Der skal være gravstedshække på alle sider af individuelle kistegravsteder. Hækkene skal være min. 40 cm høje. Ledige gravsteder skal være beplantet.

Kirkegården skal som helhed fremstå med et karakterfuldt, harmonisk og stemningsfuldt udtryk.

Gravmindesmærker bevares
På kirkegården findes der nogle interessante gravmindesmærker som skal bevares. Den gamle kirkegård er overvejende udlagt i en traditionel grav-stedsstruktur med to rækker grave, og med en gravsteds-sti imellem. Kirkegården virker ved første øjekast smuk, med fine takshække og en pæn vedligeholdelse, men ved nærmere eftersyn, får man øje på mange tomme grave og ”tilfældigt” udlagte urnegravsteder.

Mange traditionelle gravsteder står tomme
En registrering af gravsteder viser, at over 1/2 af kirkegårdens traditionelle gravsteder syd for kirken vil stå tomme i 2026, og tendensen er, at denne andel vil være stigende.

Dette er planen for det nye område til kiste- og urnebegravelser med plade.

Område omdannes til kiste- og urnebegravelser med plade
Det er menighedsrådets ønske, at koncentrerer kistebegravelserne i den eksisterende traditionelle gravstedsstruktur nord for kirken, og at reducere antallet af traditionelle kistegravsteder i området syd for kirken. Centralt i området syd for kirken udlægges et nyt attraktivt område til kiste- og urnebegravelser med plade.

Udviklingsplanen lægger derfor op til at den sydlige del af kirkegården nedlægges for traditionelle kistebegravelser. I udviklingsområdet syd for kirken indrettes et nyt område til urne- og kistebegravelser med plade.

I perioden frem til denne plan bliver fuldt effektueret, og det vil vel sige 30 – 50 år, vil den sydlige del af kirkegården efterhånden blive mere og mere domineret af tomme gravsteder. Disse tænkes tilplantet med buske, stauder eller andet vegetation så de ikke står tomme. Når flere sammenhængende gravsteder bliver tomme, tænkes hækkene fjernet og man kan udlægge området i græs. Der vil i en lang årrække frem være ”øer” af gravsteder i dette område på grund af at fredningstiden på disse bliver forlænget. Dette ses i grunden ikke som skæmmende, det vil blot vidne om tidligere tiders anvendelse af området.

Alle nedlæggelser af gravsteder der er i brug, sker naturligvis først efter fredningstidens udløb, og kun hvis gravstedsejerne ikke ønsker forlængelse af fredningstiden.

Overordnede rammer for kirkegården i fremtiden
Udviklingsplanen udlægger de overordnede rammer for kirkegården i fremtiden. Efterfølgende skal de enkelte arbejder realiseres, og en lang række detaljer vil skulle afklares og fastlægges. I forbindelse med større arbejder og planlægning af nye gravstedstyper og vedtægter, vil kirkegårdskonsulenten eller en kirkegårdskyndig landskabsarkitekt kunne medvirke til at sikre, at detaljerne understøtter udviklingsplanens intentioner.

/cf

Politirapporten

Fra mandag 6. maj til søndag 12. maj 2024

.
TIRSDAG:
Ild i køkkenet
OVERLADE: Kl. 21.49 alarmerede en ældre kvinde fra Mosevej brandvæsenet, da der var udbrudt brand i hendes køkken. Røgdykkere fik hurtigt styr på branden. Efterslukningen stod på indtil omkring midnat. Branden ser ud til at være opstået i elektriske installationer i køkkenet. Der skete omfattende røg- og skader i hele huset, og derfor blev kvinden genhuset.

LØRDAG:
Narkobilist spottet af Politiet
ØSTERBØLLE: Kl. 00.32 blev en 19-årig mandlig billist fra Farsø standset af Politiet. Politiet skønnede ham påvirket af narko. Derfor blev han anholdt og taget med til udtagelse af en blodprøve

Nærstation Vesthimmerland har følgende adresse, telefonnr. og åbningstider: 

Løgstørvej 14B, 9600 Aars, tlf. 9630 1448 

Åbningstider for personlig borgerbetjening er: Mandag og Tirsdag kl. 12.00-15.00, onsdag lukket, torsdag 11.00-17.00 og fredag kl. 09.00- 12.00. Lørdag, søndag og helligdage lukket. 

Nærstationen kan bl.a. hjælpe med: Anmelde en sag, Status på din sag, Indlevering af mindre hittegods, Vejledning og rådgivning om forebyggelse af bl.a. indbrud, Information om tilbud til ofre, pårørende, vidner o.a.

Flot sommervejr tilsmilede byfesten i Vester Hornum – FOTOS  

Byfestoptoget havde 6 indslag. Dette indslag fra Vester Hornum HK blev vinder af optoget.

VESTER HORNUM: Dette års byfest i Vester Hornum, som fandt sted i forbindelse med Kr. Himmelfartsferien, havde i den grad det sommerlige vejr med sig, og det viste sig da også tydeligt på antallet af feststemte borgere fra Vester Hornum og omegn. Der var stor tilslutning til festen fra alle aldre. 

Startede ud med optog
Byfesten lagde Kr. Himmelfartsdag ud med byfestoptoget som havde 6 indslag og med rigtig mange deltagene børn.

Det var der også i det farverige og energiske vinderindslag fra Vester Hornum Håndbold Klub, der havde budskabet ”Vi elsker at spille bold. Vores brændstof er sjov og snold. Skal du være med på vores hold ?”

Vester Hornum Gymnastikforening dansede sig igennem optoget, som fik pulsen op hos såvel børn og voksne i takt med musikken, der strømmede ud af en soundbox i front for optoget.

Vester Hornum HK havde endnu indslag der omhandlede ildsjælene fra Kridtholdet, personificeret ved Lille Per, Preben, Anders Bo Larsen og Gammel Madsen. På selve byfestvognen, som havde opbygget et brændende bål stod der ”Ildsjæle i byen vi har, især hvis øllet er klar” Indslaget var desuden akkompagneret af Poul Krebs sang om ildsjæle.

Vester Hornum Badminton Klub havde bygget en kæmpe udgave af en fjerbold til deres vogn. Herefter fulgte Vester Hornum IF og som sidste indslag Hornumbro Mølle med heste. Som bagtrop for optoget fulgte knallertklubben Maxi Riders fra Hornum. 

Selv om en stor del af byens børn og voksne var involveret i optoget, så stod der alligevel mange tilskuere langs Hovedgaden.

Festplads med plads til det hele
Optoget førte til sportspladsen bag Vester Hornum Hallen, hvor byfestpladsen befandt sig med plads til det hele: Telt, hoppeborge, tombola, skydevogn, madvogn – og på byfestens første dag også den store halmballearena til bilboksning. 

Byfestens legeland med hoppeborge var et hit.

13 kager klar til at blive spist
Bag det store byfesttelt, fandtes hoppeborgene og straks efter optoget, var der lang kø for at købe armbånd til legelandet. Indenfor i teltet strømmede det også til med kager. 13 styk i alt. Bag den flotteste kage – en hjertekage, stod Inge Jensen. Lodtrækningspræmierne blev vundet af Gitte Bøgh og Pia G. Laursen.

Et andet populær programpunkt er kagebordet, hvor 13 kager stod klar til at blive spist. Flotteste kage – en hjertelage stod Inge Jensen for.

Debutant vandt bilboksningen
Efter at der var blevet spist kage, så var det blevet tid til bilboksningen. Allerede flere timer forud for dysten var biler blevet gjort klar til puf. Det skete ved at bilernes ruder blev smadret og airbags afmonteret, ligesom det også blev tjekket at bilerne var køreklare med hensyn til strøm, brændstof, olie, vand og dæk der kunne holde luft.

Der var en del forberedelser med at gøre biler klar til den populære bilboksning. Årests vinder blev debutanten Lasse Løve Laustsen

Bokseringen befandt sig på et asfalteret areal på festpladsen omgivet af bigballer. Til publikum, der traditionen mødte talstærkt frem, var der opstillet ladvogne, så man kunne se ”boksningen” på tæt hold. Også i år var der 8 deltagere, herunder flere unge debutanter. Det var da også en debutant der vandt, nemlig Lasse Løve Laustsen. På 2. pladsen fulgte Rene Frederiksen.

Både torsdag og fredag aften var der musik i teltet. Det blev nydt af rigtig mange sammen med en øl eller sodavand. Fredag aften var der optræden af Michael Hausted. En populær herre der fyldte teltet og måtte overgive sig, da børnene ville op på scenen til ham.

Sangeren Michael Hausted var en populær herre. Der blev gået til den på dansegulvet

Lørdag forsatte festen med børneaktiviteter såsom børnedisco og ansigtsmaling. Derudover var der også mulighed for at se Vester Hornum fra oven fra lift, som en del benyttede sig af i det flotte vindstille vejr.

Over middag fandt voksendysten Land mod By sted. Derudover var byfestløbet arrangeret af Vester Hornum Løberne tilbage på programmet. Løbet på de 5 km. havde dog ikke en talstærk tilslutning, men dem der deltog fik sig en skøn løbe- eller gåtur omkring Vester Hornum.

Byfestløbet var tilbage, dog med en begrænset tilslutning

Festen sluttede lørdag aften med byfestballet
Byfestballet i hallen havde ca. 120 deltagere til fællesspisningen. Efter spisningen fulgte endnu flere borgere til stand up med komikeren Peter Werner.

Kristian Lorentzen t.h. blev kåret som Årets Borger 2024. Hæderen fik han overrakt af Årets Borger 2023 Svend Nielsen, lørdag aften i forbindelse med byfestballet.

Årets borger blev Kristian Lorenzen
Denne aften blev også årets borger kåret. Det blev Kristian Lorenzen med begrundelsen ”Han binder byen sammen og hjælper hvor han kan”  

/cf