LÆSERBREV: SF: Det er ikke i orden, Knud

Af: Niels Heebøll, gruppeformand SF Vesthimmerland

Niels Heebøll

Der har i den seneste tid været en del opmærksomhed omkring borgmester Knud Kristensens mulige inhabilitet i Vesthimmerlands kommune. Som tingene har udviklet sig, betyder det, at vi i SF’s byrådsgruppe ikke længere kan have tillid til borgmesteren, og derfor vil SF fremover tage skarpt afstand fra beslutninger, hvor borgmesteren har personlige økonomiske interesser.

Reglerne om inhabilitet skal forebygge, at der kan opstå mistanke om en sammenblanding af kommunale og private interesser. Her er reglerne måske, måske ikke blevet overholdt rent juridisk, men der er tilsyneladende opstået en kultur, hvor reglerne er blevet udfordret og bøjet så meget f.eks. i sagerne, omkring opkøb og videresalg af jord og valg af kommunal bankforbindelse, at vi i SF må sige fra.

At der undervejs er blevet udvist megen kreativitet omkring til lejligheden oprettede selskabskonstruktioner øger ikke vores tillid til, at der er tale om ordentlighed og overholdelse af en rimelig armslængde mellem kommunens interesser og private interesser.

Det ligger vel i jobbeskrivelsen for den konservative gruppe i Vesthimmerland, at den skal støtte op om borgmesteren, og senest argumenteres der med, at der ikke kan være tale om inhabilitet omkring valget af kommunens bankforbindelse, fordi flere var med til at træffe beslutningen. Det vil med andre ord sige, at der aldrig kan blive tale om inhabilitet, uanset hvad borgmesteren eller andre har af private økonomiske interesser i en beslutning, for der er jo altid flere om at træffe beslutningen, enten det er i økonomiudvalget eller i byrådet. Hvis det virkelig er den konservative gruppes holdning, giver det anledning til undren og bekymring.

SF var ikke med i de konstitueringsforhandlinger efter sidste valg, som gjorde Knud Kristensen til borgmester, og hvis vi får muligheden efter næste valg, siger vi også nej tak.

Det skal selvfølgelig ikke forhindre, at SF fortsat vil arbejder for at få gennemført sin politik og fortsat deltager i en konstruktiv dialog i de udvalg og sammenhænge, hvor SF er repræsenteret.

Om kritikken af borgmesterens ageren skader kommunen? Måske, men SF mener, at det skader endnu mere at holde mund, når man får kendskab til kritisable forhold.

 

På vegne af SF’s byrådsgruppe, Vesthimmerland

Niels Heebøll, gruppeformand

 

 

 

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: